Бореновић за БХТ: Инцков закон је награда за власти у Српској

– Селективни приступ закључцима Народне скупштине Републике Српске појединих странака говори о њиховом карактеру. Ми нисмо присуствовали сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, јер се нису стекли услови за то, односно поштујемо закључке Народне скупштине Републике Српске о неучествовању у одлучивању у заједничким институцијама, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић гостујући у емисији "БХТ1 Уживо".

среда, октобар 27, 2021 / 13:45

Бореновић је рекао да е мишљења да владајућа коалиција СНСД-СДА-ХДЗ свјесно производи кризе и не жели да покуша да постигне унутрашњи договор, првенствено по питању наметнутог тзв. Инцковог закона.

– Њихова намјера већ годинама уназад је да на таласима сукоба и стварања страхова што дуже опстане на власти. Они су се договорили око свих привилегија коју уживају, а у исто вријеме нико не даје одговор ко је одговоран што се људи трују индустријским кисеоником, за крађе на набавкама маски, респиратора који су плаћени по 10 пута вишој цијени од тржишне, ко је одговоран за стање када је у питању одлазак становништва, за социјално-економске проблеме, зашто актуелна власт није урадила ништа по питању ЕУ интеграција… Они осим већине у Парламенту БиХ, стопостотно контролишу Предсједништво БиХ, имају власт и у Републици Српској и у ФБиХ, што значи све механизме у својим рукама да рјешавају горућа питања, рекао је Бореновић.

Бореновић истиче да је наметање закона од стране Валентина Инцка поклон власти која својим дјеловањем све слуђује и мрцвари, а казна за разумне политике у БиХ.

– Интерес им је да у кризи уђемо у изборну годину, како не би дошло до измјена Изборног закона, до реформи правосуђа, новог Закона о јавним набавкама, Закона о сукобу интереса и како не би испунили четрнаест критеријума из Мишљења Европске комисије, непоходних за наставак европског пута. Наш циљ је разговор, договор и разумна рјешења, како би се бавили суштинским, животним питањима и обновом Републике Српске, рекао је Бореновић.



Оставите одговор