Никола Дабић: Ко хоће рат, да Бог да му био у кући

Да ми је десет фенинга за сваки пут када сам чуо ово од сусједа из Федерације сада бих могао купити неки солидан аутомобил. Баш неки дан, познати представник шизофреничара из Емират ентитета, Емир Хаџихафизбеговић, рече ту исту реченицу, па онда рече да "ако је потребно, опет ћемо бранити БиХ".

понедељак, октобар 25, 2021 / 16:17

Емире, зашто ниси био ту када је требало бранити уставни поредак СФРЈ и БиХ од Алијине шеријатске агресије? Устав се прекршио, трећи конститутивни народ илегално прегласао, гурнула се Босна у крвав рат и ником ништа.

Сви ћутали. Отцијепљење Словеније и Хрватске је било "демократско право", како кажу западњаци. Отцијепљење Космета је исто тако демократско право. Само отцијепљење Републике Српске није. Кажу западњаци и сусједи да се цијепање БиХ неће десити јер пазите сад, крши територијални интегритет. А зашто се онда, ако је тако, не поштује територијални интегритет Србије? Зашто се Шиптари подржавају? Зашто су се подржавали Словенци и Хрвати и муслимани и сви остали? Зашто Срби немају право на демократију и на самосталност?

Шизофреничари из Емират ентитета попут Емира говоре да је ткз. Косово* независна држава, што довољно говори о ханџарско-усташким конвертитским комплексима од којих болују. "Ко хоће рат, да Бог да му био у кући" а чим добију прилику и јаку подршку од неких империја одмах нам скачу ножем за врат јер усташке навике из прошлости.

Тридесет година нам шизофрени конвертитски комплексаши пију крв на сламчицу, пријете и звецкају оружјем, кажу да је БиХ сувјерена и грађанска па онда зову високог представника да им уста обрише послије јела, јер нису способни ни за шта осим за међународну зависност. Кажу БиХ је држава свих народа а Србе не могу очима гледати. Узимају нам надлежност по надлежност, преко судова и тужилаштва раде шта год желе јер су ту бројчано јачи, отимају земљу, шуме, намећу законе, иврћу језик и краду историју, баштине усташке називе улица у 2021. години и питају се зашто не желимо са њима да живимо.

Бесрамници доводили џихадисте из Средњег Истока да нам главе скидају а данас говоре о некој велискосрпској агресији и ген***ду. Најсрећнији би били када би нас све заједно истријебили из Босне и на нашим костима направили музеје великосрпске агресије у којима би они били жртве, јер они заиста, али заиста су толико скренули у амбис да своју агресију психолошки пројектују на нас. Тако је било 90-тих а тако је и дан данас. То је напросто конвертитска шизофренија најтеже категорије. До које то мјере иде да њихови конзули причају о хаубицама, муницији и сто хиљада Босанаца са ратним искуством. Болесници прижељкују рат па онда кажу "ко хоће рат, да Бог да му био у кући". То је та стратегија, била и остала.

Него проблем је у нама, који им опет не вјерујемо довољно унаточ њиховом очигледно приправном стању за нове сукобе и за завршни циљ укидања Републике Српске. Ко год не вјерује у ово, грдно се вара. Смирите се неће док нас не сведу на ниво националне мањине.

Док Додик заташкава свој криминал и очајну и очигледну пропаст са враћањем надлежности Републике Српске које је требао прије много година заједно са опозицијом вратити, и које није требао ни укидати на првом мјесту, опозиција се користи класичном смарачком реториком оног фосила Шарића који би смакнуо Додика под било коју цијену и највјероватније хтио на његова гузица буде предсједничка. Читај боре се за фотеље као и сваки други бескичмењаци, част наравно изузецима.

Оно што не схватају јесте то да је ова ситуација много озбиљнија и опаснија од пуке партократије, ако је Додик заиста спреман да врати надлежности Републици Српској зарад још једне побиједе на изборима, не само да га опозиција треба подржати већ ургирати да што прије то обави, прије избора, и још рећи да ако он не стигне то обавити на вријеме, да ће опозиција преузети кормило и обавити то умјесто њега.

Умјесто тог чврстог националног и аутономног наратива, ми имамо полу мртвог Шарића који плаче и жали се као да му је Додик украо лизало. Са таквим ставом и наративом нећете добити ништа, већ изгледате као највећи слабићи које Додик вјешто издоминира а које ће муслимани тек да демолирају.

Не буде ли националног плана позиције и опозиције, и планова за враћање надлежности по Дејтонском споразуму, планова о повампиреним сусједима који нам желе опет крв просипати, лоше нам се пише. А знајте да муслимани већ ову тренутну ситуацију на политичкој сцени Српске гледају као своју предност. И за крај, што се тиче заједничког живота и заједничке "грађанске" државе са муслиманима, то може да жели само ментално болесна особа.



Оставите одговор