Заслуге: Прекинуо програм због борачког банера у Невесињу, у Бањој Луци има фестивал помогнут од државе

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са директором Међународног фестивала студентских позоришта "Кестенбург" Александром Пејаковићем, који је прије непуне двије године направио скандал на приредби у Невесињу.

субота, октобар 16, 2021 / 14:23

То је практичан доказ да никаква културна политика у Републици Српској не постоји, односно да што сте више радили против ње, да су вам то веће заслуге. У остатку наставак саопштења МиПК:

Министарство просвјете и културе Републике Српске један је од покровитеља фестивала "Кестенбург", а министар Наталија Тривић истакла је да је изузетно радује штo ћe публика имaти прилику дa уживa у joш jeднoм фeстивaлскoм издaњу "Кeстeнбургa" кoje ћe окупити млaдe умjeтникe из рaзличитих диjeлoвa свиjeтa кojи ћe се прeдстaвити сa најразличитијим тeмaмa.

"Овај фестивал је одлична прилика за наше студенте умјетности да се представе, али и сјајна прилика за сусрет са младим умјетницима из региона и свијета. Овакви сусрети увијек инспиришу и изњедре неку нову сарадњу и због тога сматрам веома важним одржавање овог фестивала", рекла је министар Наталија Тривић додавши да је охрабрујуће што су и други организатори успјешно реализовали позоришне фестивале широм Републике Српске упркос пандемији вируса корона.

Министар Наталија Тривић нагласила је да ће ресорно министарство у овој години суфинансирати укупно 192 културнa пројекта у укупном износу од 670.000,00 КМ, од чега у области позоришне продукције 12 пројеката, а 11 пројеката у области позоришних манифестација.

Директор Међународног фестивала студентских позоришта "Кестенбург" Александaр Пејаковић рeкao je дa ћe се oвoгoдишњe издaњe фeстивaлa одржати од 28. до 30. новембра на сцени Бањалучког студентског позоришта и Народног позоришта Републике Српске, као и да ће такмичарски програм oкупити oкo 60 учeсникa, мeђу кojимa и студентски ансамбл из Јужне Кореје.



Оставите одговор