Путин одликовао полицајца који је убио терористу у Перму

Предсједник Русије Владимир Путин одликовао је полицајца Константина Калињина Орденом за храброст због неутрализовања студента који је извршио оружани напад у Државном универзитету у Перму, саопштила је прес-служба Кремља.

среда, септембар 22, 2021 / 13:45

Служба се позива на указ предсједника Русије.

"Млађи поручник полиције Константин Калињин награђен је за храброст, чврстину и посвећеност исказане на дужности", наводи се у указу који је потписао Путин.

У документу се истиче да је, поред Калињина, виши поручник полиције Владимир Макаров награђен за истакнуту службу у раду полиције у заједници, преноси ТАСС.

Нападач је ухапшен након што је у понедјељак, 20. септембра, убио шесторо људи. Укупно 43 људи повријеђено је у пуцњави, укључујући нападача.

Чланови патроле на ауто-путу Калињин и Макаров први су стигли на мјесто напада.

Министарство унутрашњих послова Русије саопштило је да је Макаров помагао приликом евакуације студената, док је Калињин ушао у зграду универзитета и видио наоружаног младића који се кретао ка њему.

Калињин је захтијевао да младић баци оружје, али је нападач отворио ватру на полицајца, који је успио да га неутрализује користећи службено оружје.



Оставите одговор