Тужилаштво Србије и тзв. Тужилаштво БиХ сарађују по предметима ратних злочина

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић разговарала је у Београду, у оквиру Регионалног састанка тужилаца, са тужиоцем за ратне злочине Србије Снежаном Станојковић о сарадњи Тужилаштва БиХ и Србије на предметима ратних злочина.

уторак, септембар 21, 2021 / 16:54

Током састакна делегација два тужилаштава разговарано је о актуелним питањима из области правосудне сарадње ових институција, о регионалној сарадњи у борби против некажњивости ратних злочина у региону, као и о недавним актуелним догађајима.

Осим тога, истакнут је значај благовремене размјене информација између тужилаштава, а у шта би се требале укључити и друге надлежне институције, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

На састанку делегација тужилаца за ратне злочине, придружила се и Републички јавни тужилац Србије Загорка Доловац, која је поздравила Тадићеву и делегацију из БиХ, те дала пуну подршку сарадњи тужилачких институција двије земаље, како у предметима ратних злочина, тако и у заједничким напорима на процесуирању организованог криминала.

У оквиру Регионалног састанка тужилаца у Београду одржано је више билатералних састанака, између којих и састанак тужилаца за ратне злочине.



Оставите одговор