Бореновић и Тривићка у Новом Граду на обиљежавању одбране од агресије из Хрватске

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, у својству српског посланика у ПД ПС БиХ и потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић, у својству члана делегације Народне скупштине Републике Српске, присуствовали су данас парастосу и положили цвијеће на Централном спомен-обиљежју у Новом Граду, у помен стадалим у одбрани западних граница Републике Српске од хрватске агресије.

субота, септембар 18, 2021 / 17:54

– Било је многи изазовних момената у одбрани Републике Српске, али ово је сигурно један од кључних акција у одбрани и опстанку наше отаџбине. Наша војска, полиција и народ храбро су се супротставили најелитнијим хрватским јединицама и извојевали једну од најзначајнијих побједа у одбрамбено-отаџбинском рату. Нови Град, Козарска Дубица и Костајница су тада одбранили све нас и за то им требамо бити вјечно захвални, те са посебном пијететом сјећати се страдалих бораца и цивила, рекао је лидер ПДП-а Бранислав Бореновић.

Бореновић каже да је Република Српска тада одбрањена у рату, али да се мора бранити и чувати и у миру.

– А отаџбина се чува тако што се не поткрада, што се економски јача, а не слаби, што се бори против корупције, криминала и непотизма и то посебно на највишем нивоу, тако што се јача правосуђе и све друге институције. Република су њене институције, а јаке институције, а не појединци, гарантују јаку Српску. Наша обавеза је да након свега што је наш народ прошао у рату, Републику заштитимо од оних који је урушавају у миру, истакао је Бореновић.

Парастосу и полагању вијенаца и цвијећа присуствовала је и потпаролка ПДП-а Ања Петровић и делегација ПДП-а Нови Град, на челу са предсједником одбора Миланком Михајилицом.



Оставите одговор