Петру Станићу предложен притвор због рањавања Миладина Станића

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука је након испитивања предложио притвор за Петра Станића /69/ из Прњавора због основане сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају.

понедељак, август 2, 2021 / 17:53

Осумњичени се терети и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Он је у суботу, 31. јула, око 16.55 часова у мјесту Кремна, засеок Пиплићи, општина Прњавор, пуцао из ватреног оружја-пиштоља у намјери да лиши живота мушкарца чији су иницијали М.С, приликом чега је оштећени задобио тјелесну повреду, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

"Осумњичени је неовлаштено на јавном мјесту носио ватрено оружје за које нема оружни лист, односно дозволу за држање", наведено је у саопштењу.

Тужилац је ставио приједлог за притвор због бојазни да ће осумњичени довршити покушано кривично дјело, те из разлога ванредних околности јер је ријеч о дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице.

"Притвор је предложен и јер би пуштање на слободу осумњиченог резултовало стварном пријетњом нарушавања јавног реда – узнемирењу јавности", наведено је у саопштењу.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Мушкарац чији су иницијали П.С. /69/ ухапшен је у суботу, 31. јула, због сумње да је у Кремни код Прњавора тог дана пуцао из пиштоља на М.С. /60/, потврђено је тада Срни

Из Полицијске управе Бањалука раније саопштено да је Полицијска станица Прњавор 31. јула запримила пријаву да је лице чији су иницијали П.С. из пиштоља пуцало у правцу лица чији су иницијали М.С. због нерјешених имовинско-правних односа.

Повријеђен је Миладин Станић, посланик у Народној скупштини Републике Српске.



Оставите одговор