Вакцина плус маска: Дискриминација по вакциналној прошлости – без потврде нема представе

Публика у позориштима на Бродвеју у Њујорку мораће убудуће да покаже потврду о вакцинацији и да на свим представама носи заштитне маске, саопштило је удружење Лига Бродвеја. Сви извођачи на сцени, радници иза кулиса и особље позоришта мораће да се вакцинишу, саопштила је данас Лига Бродвеја.

петак, јул 30, 2021 / 23:18

Ови прописи важиће током цијелог октобра и односиће се на све сцене, односно 41 професионално позориште.

Сви ће морати да носе маске осим у вријеме када једу или пију и то на посебним мјестима.

"Јединствена политика у свим позориштима на Бродвеју у Њујорку поједностављује ствари за нашу публику и требало би да још више улије повјерење нашим гостима у погледу тога колико Бродвеј озбиљно схвата безбједност публике", рекла је предсједник Лиге Шарлот Сент Мартин.

Од ових прописа изузета су дјеца млађа од 12 година, јер се ова група не може вакцинисати, као и лица са одређеним медицинским стањем или лица којима религија не дозвољава вакцинацију. Та лица морају да покажу негативан тест на вирус корона, преноси АФП.

Лига Бродвеја саопштила је да ће ове прописе о вакцинацији размотрити у септембру ради наступа и извођења у новембру и даље.

Бродвеј, који је затворен од прољећа прошле године, у потпуности се отвара у септембру.

Саопштење Бродвеја услиједило је након што је њујоршка Метрополитен опера саопштила да ће и публика и извођачи морати да буду вакцинисани за предстојећу сезону.



Оставите одговор