Ноћ у Тарчину?

Матине у логору Дервента. Гастро сусрети на Казанима.Фридрих еберт шитУНГ ускоро финансира и такве догађаје… (и зашто мислите да неће?)

четвртак, август 5, 2021 / 01:02

Зашто њемачка организација финасира муслиманско сјећање?

Зашто њемачка организација никад не финансира слично српско сјећање из овог рата?

Зашто њемачка организација учествује у фалсификовању историје и изазивању вјерске и националне мржње међу муслиманима и православнима, организујући манифестацију којој је у сржи лаж о Дану бијелих трака у Приједору.

Зашто њемачка организација има новца да организује чак "алтернативну комеморацију", док никад ништа слично не организује за стрпско страдање, па макар и гдје су Нијемци убијали Србе у Другом, а не у овом Отаџбинском рату?

Зашто — неће одговорити ово саопштење које због потпуније информације преносимо у цјелости, али пресловљено на српско писмо, јер домаћи Невладинићи (то се у САД назива страни агент) и њихови страни хендлери – нипошто и никад не пишу српским писмом.

Заједничка вечера

Центар за младе "КВАРТ" у сарадњи са Фондацијом за изградњу културе сјећања и Фондацијом Фриенрицх Еберт вас позивају на догађај под називом "Ноћ у Трнопољу" који ће се одржати 5. августа на подручју некадашњег логора Трнопоље, иза Дома културе у Трнопољу крај Приједора, са почетком у 20:00 х.
Ноћ у Трнопољу представља сјећање на 5. август 1992. године, дан када је свјетска јавност сазнала за постојање приједорских логора, што је и представљало почетак промјене односа према овом питању.
Овај догађај представља алтернативну комеморацију чији циљ јесте сјећање на страдале у овом логору али и на све цивилне жртве рата у БиХ. Истовремено нам је циљ да покушамо размјети шта и због чега нам се десило, које су то узрочно посљедичне везе између догађаја из прошлости и наше садашње друштвене реалности, те а који начин можемо утицати на њих. Ноћ у Трнопољу се организује на дан када је свјетска јавност 1992. године сазнала за постојање приједорских логора смрти, што је представљало и преокрет у односу према њима.
Програм
20.00 – 20.15 Поздравна ријеч организатора
20.15 – 20.45 Уводни панел: Логор Трнопоље – историјски час, Един Рамулић
20.45 – 21.15 Заједничка вечера
21.15 – 22.15 Презентација – Досије: 43. моторизована бригада ВРС у Приједору
22.15 – 23.15 Панел дебата: Посљедице негирања чињеница ратних злочина, Горан Шимић
23.15 – 23.45 Филм – "Туђа прошлост, ничија будућност"

Догађај ће се реализовати у складу са свим тренутним епидемиолошким мјерама.



Оставите одговор