Вучић и Изетбеговић – прво га водио на, сад га шаље по ћевапе

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића о томе да Србија нема право на Косово и Метохију показују не само непрагматичан и нереалистичан приступ, већ и недостатак идеје за будућност.

четвртак, јун 24, 2021 / 14:18

Вучић је рекао да га је забринула та изјава, која говори о непостојању свијести о реалности.

"Замислите сад, не желим да будем злонамеран да му одговорим онако како бих могао да му одговорим, а претпостављате шта би мој одговор могао да буде и каква би се кука и мотика дигле и шта би свет могао да каже", рекао је новинарима Вучић у Палати Србије.

Према његовим ријечима, оно што говори Изетбеговић казује не само о непрагматичном и нереалистичном приступу, већ и о недостатку идеје за будућност и било чега што би значило одустајање од својих максималистичких захтјева и прихватање да постоје неки други који другачије мисле.

"Зато са пажњом и са поштовањем узимам оно што они говоре, гледам да ћутим и да покушам да заједно са мојим пријатељима из Владе Србије и Народне скупштине Србије тај брод који се зове Србија усмеримо ка мирној луци, без сукоба са комшијама и без тешких речи", рекао је Вучић.

Поводом изјаве министра спољних послова Хрватске Гордана Грлића Радмана да Србија да би постала дио ЕУ мора да прихвати неке темељне вриједности, те да између осталог, призна наводни геноцид у Сребреници, Вучић је рекао да су сви услови Загреба до сада били политички, а долазе из земље која је створила Пребиловце, Јадовно и Јасеновац.

Он је нагласио да је број жртава у Јасеновцу, чак и према извјештају Фрање Туђмана, вишеструко већи него у Сребреници, али да се Хрвати тим не баве и то не доводе у питање.

Вучић је рекао да је тај хрватски министар поријеклом из мјеста код Бугојна одакле су и Вучићеви преци и да зна шта се дешавало са његовим комшијама који су се презивали Вучићи, Чавићи, Станићи…

У осврту на резолуцију Подгорице о Сребреници, Вучић је рекао да тамошњи властодршци неће успјети да ставе жиг срамоте на чело било ког Србина, а поготово не на цијели народ.

Он је поручио да ће Србија наставити да помаже Србе у Црној Гори, те да слиједе разговори са представницима локалне самоуправе у Никшићу.

Вучић је исказао задовољство због данашњег разговора са предсједником Кине Си Ђинпингом, поручивши да Србија досљедно подржава политику једне Кине, а Пекинг суверенитет и територијални интегритет Србије.



Оставите одговор