Министарство демантује да ће продати пословни простор у улици коју сви зову Господска

Министарство финансија Републике Српске ради правовременог и адекватног информисања јавности саопштава да су се појавиле нетачне и злонамјерне информације о потенцијалним купцима и сврси продаје пословног простора у својини Републике Српске, у улици Веселина Маслеше бр. 3 у Бањалуци, креиране с циљем одвраћања заинтересованих купаца и евентуалног смањења постигнуте цијене на предстојећој лицитацији

четвртак, јун 24, 2021 / 13:50

Влада Републике Српске је, на приједлог Министарства финансија Републике Српске још у марту разматрала статус пословног простора у улици Веселина Маслеше, укупне површине 271 м² и могућност располагања истим с обзиром да је имовина почетком 2021. године враћена на располагање Министарству финансија Републике Српске. Наведени пословни простор је претходно користила Поштанска штедионица а.д. Бањалука, која је тај простор, који је по структури и намјени погодан за трговачке или услужне дјелатности, издавала у закуп.

Утврђено је да  предметни пословни простор није адекватан за смјештај институција, а проузрокује додатне трошкове за буџет Републике Српске, јер се за исте плаћају паушални трошкови одржавања као и комуналне услуге-струја, вода, гријање, одржавање зграде, те је предложено доношење одлуке о продаји.

Републичка дирекција за обнову и изградњу, задужена за процјену имовине, је утврдила да је тржишна вриједност пословног простора 819.201,16 КМ. Влада Републике Српске је прихватила Одлуку о продаји пословног простора која је, одмах по објављивању у Службеном гласнику, чак и прије званичног ступања на снагу, изазвала многобројне инсинуације и злонамјерне коментаре који су бацили сјенку на читав процес и довели у питање исход продаје, која је планирана у наредном периоду лицитацијом.

Министарство финансија Републике Српске је, у складу са одлуком о продаји формирала Комисију за спровођење поступка, која ће путем средстава јавног информисања позвати све заинтересоване купце да пошаљу понуде у складу са условима који ће бити садржани у јавном позиву чије расписивање тек слиједи.



Оставите одговор