Шест случајева короне, али је кључно питање због чега се 221 особа тестирала?

Вирус корона потврђен је код још шест особа у Републици Српској у посљедња 24 часа, а није пријављен ниједан смртни случај, подаци су Института за јавно здравство. Обично љети је ријетко ко прехлађен, зар не? Исто тако, да ли се људи тестирају због путовања или због симптома?

четвртак, јун 24, 2021 / 13:11

Фронтал.РС слабо учествује у објавама свакодневних вијести о броју умрлих и заражених вирусом САРС КоВ-2, познатијем као вирус корона, те ову информацију објављујемо чисто у сврху примједбе и поређења за вијестима које ће почети да стижу у сезони грипа.

Осам људи на респиратору

Током претходног дана укупно је тестиран 221 лабораторијски узорак, а вирус је потврђен код три мушке и три женске особе од којих су четири средње и двије старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, двије особе су из Источног Новог Сарајева и по једна из Бањалуке, Источне Илиџе, Котор Вароша и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.340 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.778 особа.

Од вируса корона до сада су се опоравиле 49.503 особе, а тестирано је укупно 283.718 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 71, од којих у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске 32 пацијента, а у осталим болницама њих 39.

На респиратору је осам особа, седам у УКЦ-у и једна у осталим болницама.

Под здравственим надзором тренутно је 697 лица, а надзор је завршен код 192.560.



Оставите одговор