Васкрс Младића у Бањој Луци

Након нашег прошлог текста по имену Српска је то: Још нико није прекречио Ратка, неко је заиста покушао да избрише овај графит. Он је освануо опет уз још прилога за археолошка истраживања.

четвртак, јун 24, 2021 / 12:08

Да ли је то због доласка у посјету чуварице традиције "српских злочинаца" у Блискоисточном Сарајеву, извјесне Бењамине Карић, тек неко је покушао уклонити графит баш након што смо похвалили да ово није Београд, већ Бања Лука, односно није Србија, већ Српска, те да се нико не жури да то уради.

Јасно се, у односу на фотографију из прошле вијести, види да је Ратко Младић брисан,поново написан руком истог живописца, а да је ово нови седиментни слој у идеолошком обрачуну на Тргу Крајине.

2021-06-ратко-младић-оцила-трг-крајине-споменик

Овај пут се не јављамо само са радосном вијешћу о васкрсенију ратног начелника Генералштаба ВРС, већ и неким новим културолошко-археолошким новитетима.

Један од њих је да су двије телефонске говорнице уклоњене, те је кулуролошко технолошка понуда употпуњена и покретним лименим контејером неуништвих продаваца кокица, који су једно вријеме били постројени у празнинама дрвореда на Тргу Крајине, али су сада опет заузели своје централно мјесто.

Они су истинска атракција Бање Луке са којима се не може изборити ни једна власт. Кокичари су моћнији од сваке власти, а посебно оне која је популистичко-ријалити кратког фитиља, без стратешког плана. Још мање истрајности.

Зато је Ратко Младић још у центру Бање Луке!



Оставите одговор