ЕУ плаћа да се Српска и Србија бране од пожара на Тари

Општина Рогатица и Национални парк "Тара" реализоваће током наредних 18 мјесеци пројекат под називом "Унапређење управљања системом заштите од пожара у прекограничном подручју БиХ и Србије" чија је укупна вриједност 429.737 евра, од чега око 85 одсто финансира ЕУ.

понедељак, јун 21, 2021 / 13:46

Вођа пројектног тима Зоран Бојовић рекао је данас Срни да ЕУ финансира пројекат са 363.429 евра, односно 84,57 одсто укупне вриједности, а општина и Национални парк са 66.308 евра, и истакао да је циљ унапређење система управљања у хитним ситуацијама у случају пожара у прекограничном подручју БиХ и Србије.

Он је навео да ће бити набављена ватрогасна интервентна одијела, ватрогасне радне униформе, сетови ватрогасне опреме за спасавање са висине и из дубине, односно алпинистичка опрема и специјално возило дизалица за спасавање и рад на висини.

Бојовић је навео да ће бити набављена два теренска возила за гашење шумских пожара и око 50 ситних алата за гашење пожара – од напртњача, ватрогасних цријева за гашење пожара, скретница, прелазница, млазница и друго.



Оставите одговор