Тегелтија каже да ће "сви скупа" помоћи обнови Костајнице од посљедица земљотреса

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас у Костајници да је важно да је започета санација објеката за становање грађана ове општине након снажног земљотреса у децембру прошле године и да ће сви скупа помоћи да се санирају и институције од јавног интереса у овом мјесту.

понедељак, јун 21, 2021 / 13:44

Тегелтија је подсјетио да је Савјет министара донио одлуку да уплати 100.000 КМ за ову општину за санацију посљедица снажног земотреса.

Он је рекао да је у разговору са начелником ове општине рекао да планирају одређене пројекте и конкретне захтјеве за поједине, прије свега јавне институције.

"Спремни смо пратити покушај санирања ових објеката", навео је Тегелтија новинарима током посјете општини Костајница са предсједником Српске Жељком Цвијановић поводом обиљежава крсна слава општине и Храма Свете Тројице – Духови.

Он је истакао да је очигледно да је у овом тренутку обезбијеђено највише средстава за санацију приватних објеката, што је, свакако, и најважније да људи могу да се врате у своје куће, али да онда остаје питање смјештаја локалне управе, образовних и институција културе.

"Важно је да је започета санација објеката за становање грађана Костајнице, а онда ћемо сви скупа помоћи да се санирају и институције од јавног интереса", истакао је Тегелтија.

Цвијановићевој и Тегелтији су током посјете општини Костајница уручене плакете поводом прославе крсне славе општине, у знак захвалности за несебичну помоћ у санацији посљедица земљотреса.

Предсједник Српске и предсједавајући Савјета министара присуствовали су литургији у Храму Свете Тројице у Костајници, те положили вијенце на споменик погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату.

Крајем децембра прошле године разоран земљотрес са епицентром у Хрватској нанио је штету и општинама у Републици Српској, међу којима највише општини Костајница.



Оставите одговор