Србија послала тузланском кантону 5000 вакцина

Србија је послала још једну донацију вакцина против коронавируса у Босну и Херцеговину, а овај пут је ријеч о 5.000 доза за Тузлански кантон.

недеља, јун 13, 2021 / 15:36

Помоћник министра цивилних послова БиХ у сектору за здравство Душан Којић казао је да у Тузлански кантон стиже нова подршка Србије у виду АстраЗенека вакцина. Исто је потврдио и министар здравства ТК Божо Јурић који наглашава да нема информације о томе када ће дозе стићи у овај кантон с обзиром на то да морају прво проћи кроз Министарство цивилних послова БиХ.

"Влада Републике Србије је одобрила изравну донацију 5.000 доза вакцина против коронавируса Влади и грађанима Тузланског кантона. Без обзира што се ради о донацији за ТК процедура увоза мора ићи преко Министарства цивилних послова БиХ. Тако да о времену доласка и даље дистрибуције у овом моменту немамо прецизне информације”, рекао је Јурић.

Србија је и раније слала донације различитим нивоима у Босни и Херцеговини. Прво су стигле вакцине за Републику Српску, а затим и прве вакцине у ФБиХ које је послао Александар Вучић. Након тога је послато још 10.000 доза само за Кантон Сарајево, а сада су послали и Тузланском кантону.

Осим донација, сви држављани БиХ и Сјеверне Македоније се могу бесплатно вакцинисати у Србији, без најаве и на било којем мјесту.



Оставите одговор