Позив на број 033: Пјесма за борбу против насиља у породици

Фронтал.РС има слабу тачку на домаћу производњу, па макар и по страној наруџби. Објављујемо саопштење о пјесми и споту начињеном "по позиву организације – Фондација локалне демократије из Сарајева – која спроводи пројекат у оквиру–"Подршке сигурној мрежи" – који за циљ има подизање свијести о важности пријављивања и реаговања на насиље у породици и око нас".

понедељак, мај 17, 2021 / 12:37

У саопштењу се даље каже:

Двојац Дарко Савић – Даре и Немања Мачинковић – Редов удружио је снаге са Андреом Вулић и кроз текст који је права прича из два угла – угла посматрача и угла одраслог човјека који се присјећа насиља у породици кад је био дијете – позвали све људе да прекину тишину и престану да игноришу постојање насиља око нас.

"У цијели овај пројекат уложено је много љубави, стрпљења, личних борби и жеље да свима који су се некад прије нашли у овој ситуацији или су у њој сад – поручимо да нису сами," рекао је Савић.

У споту се појављују многи Бањалучани који су на тај начин дали подршку и допринос самом пројекту. Цијели спот и пјесма снимљени су, продуцирани и режирани у Бањалуци. За видео спот био је задужен млади, перспективни Милан Бајић.

"Потребно је причати, опјевавати, промовисати овакве приче како бисмо престали стигматизовати жртве, а почели санкционисати насилнике," истакао је Редов.



Оставите одговор