Са прве линије: Фронтал честита Дан ВРС

Са нестрпљењем очекујемо војнополицијску параду најављену за Видовдан, а овај дан оснивања Војске Републике Српске се трудимо да прође што мање непримјећено.

среда, мај 12, 2021 / 09:53

Друштво у Ефбиху је тотално милитаризовано и тамо извиђачка удружења уче малу дјецу да иду стазама и носе заставе ратних бригада тзв. Армије БиХ. Сасвим су свакодневне приче о рату, снимљене су тоне материјала у којима се велича оружана сила која је у својим редовима имала јединице као Ел Муџахид, које су одсијецале главе српским војницима и цивилима и фотографисале се са њима, у циљу застрашивања.

Много прије,него што је то постало модерно у Чеченији, Ираку, Сирији, Либији.

Телевизије емитују свакодневно емисије о са ратним садржајима, интернет је преплављен снимцима муслиманских војних формација, па би неупућена омладина можда стекла дојам да су они у том рату побиједили?

Исламски фундаменталисти и шовинисти под плаштом мултетничара су у том рату изгубили. Њихов циљ је био да се Срби протјерају и нестану, на начин како су то урадили у Ефбиху и Неовисној Републици Хрватској. Нису успјели!

Република Српска је ту, а главни разлог зашто смо још увијек своји на своме – управо је оружана сила српског народа западно од Дрине по имену ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Захваљујући њој, још увијек вас неко неће претући барем на територији Српске, уколико машете српском засавом и изјавите да сте Србин.

А то је, признаћете, доста.

Зато Фронтал.РС који, српским писмом и језиком, међу јединима још држи линију отпора агресору и чува цивилизацијске вриједости људских права, честита свим грађанима Републике Српске, без обзира на вјерску, националну и идеолошку припадност – Дан Војске Републике Српске.

Слава свима онима који су одбранили право на постојање и спријечили да се понови не само оно што се десило у Ефбиху и Хрватској, већ да се не понови Покољ који су хрватске и муслиманске војне јединице починиле над Србима за вријеме Другог свјетског рата. Од Јадовна до Јасеновца.

Нема неких посебних најава догађаја у Српској, нити значајних свечаности. Биће да их је еволуција ИФОР-СФОР-ЕУФОР трајно истријебила из нашег друштва. А није то добро, ако ништа, барем у домену оног што се војном терминологијом зове "одвраћање агресора".

Зато – нека је нашим војницима вјечна слава и хвала, а на нама је да у миру њихова жртва не постане узалудна!



Оставите одговор