Двије ствари: Дане Чанковић је Србин и не признаје Хашки трибунал

Не признајем Хашки суд, не само што га није основала Генерална скупштина УН, већ због тога што он није основан да би задовољио правду, изнио истину о разбијању СФРЈ и казнио починиоце ратног злочина, већ је основан да помогне у остваривању интереса оне групације која себе доживљава "изузетном", те да на тај начин дисциплинује и уплаши све оне који би се, евентуално, противлили њиховој насилној доминацији, која не подразумијева слободу и праведни свијет.

субота, април 17, 2021 / 12:32

Износим најдубље жаљење за све невино страдале – Њима је Небеско царство загарантовано. И узносим молитву Богу да и Срби и Бошњаци и Хрвати отворе ум и срце и разобличе стварну улогу Хашког суда, да једни другима пруже људску помоћ произашлу из разумне жеље да је то неопходно за нормалан живот на нашим просторима.

На такво понашање неће нас подстицати странци и наши непријатељи. Зар Срби, Бошњаци и Хрвати требају да вичу у рат, у рат, у рат. Једна од највећих опасности за дестабилизацију, изазивање мржње и сукоба на Балкану, па и у свијету јесте свакојака лукава злоупотреба религија и вјерујућих људи од стране атеиста и групације "Изузетност". Ако Срби, Бошњаци и Хрвати себи дозволе поновну несрећу, онда су можда и заслужили страдања.

Хашки суд, због неправде коју чини и неизношења истине о злочину против мира, изазива мржњу међу народима, а покушај наметања општег мишљења да се у Сребреници десио геноцид ствара непремостиву препреку за добре односе између Срба и Бошњака, а у ширем смислу између Православља и Ислама, а што је један од циљева групације "Изузетност".

Да је Хашком суду стало до истине, правде и кажњавања истинских починиоца злочина, онда би разоткрили истину о Сребреници и казнили починиоце. За директно извршење ратног злочина кажњен је Хрват Дражен Ердемовић (по личном признању учествовао у стријељању неколико стотина заробљених Бошњака), који је за такав злочин добио срамно ниску казну, од седам година затвора, а одслужио је мање од пет година.

Да ли је Сребреница унапријед смишљена трагедија и од кога? Зашто је предсједник Бил Клинтон од Алије Изетбеговића тражио да жртвује својих пет хиљада сународника, како би НАТО бомбардовао српске положаје. Да ли је и од кога Хашки суд унапријед добио формулу по којој треба да задовољи "правду"? Сулејман Тихић је својевремено говорио да му је Алија Изетбеговић рекао да ће Хашки суд на крају имати сљедећи однос у казнама: 90% криви Срби, 7% Хрвати и 3% криви Бошњаци.

Свако инсистирање да се хашким пресудама српском народу наметне геноцидна намјера, да је Република Српска геноцидна творевина и да се због свега тога дјелује у правцу централизација БиХ – довешће до мирног раздруживања Муслиманско – Хрватске федерације и Републике Српске, ако су политичари мудри.



Оставите одговор