Станивуковић: Помоћница министра и њена мајка добијале хонораре у Аквани као пјевачице

Градоначелник Бање Луке Драшко Становуковић представио је нове податке које је прикупио његов тим који се бави "чешљањем" пословања градских предузећа, а овај пут у фокусу је била Аквана

петак, март 5, 2021 / 14:08

Наводи да су у Јавном предузећу Аквана хонораре добивали пјевачи који то нису:

– По уговору о ауторском дјелу 17.000 КМ добила је од Акване, а није пјевачица, нити се бави пјевањем, Драгана Ристић, помоћник министра трговине и туризма Републике Српске. Мајки Драгане Ристић, исплаћено је 10.000 марака на име хонорара за пјевање, а жена не пјева – рекао је Станивуковић.

Он додаје да је уговор за Драгану Ристић сачињен на износ од 13.000 КМ, али да је исплаћена већа сума. За њену мајку уговор је сачињен на 2000, док је исплаћен пет пута већи износ. Према његовим тврдњама ни сама "услуга" пјевања никад се није десила.

Помоћница министра туризма Драгана Чавка (у међувремену промијенила презиме због удаје) након првог контакта новинара рекла је да је затечена питањима и да ће се накнадно огласити. У изјави за Независне каже:

– Зна се да сам ја била у браку са Сашом Ристићем, који је члан ‘Чича Глиша бенда’. Када он или неко из бенда није био у прилици да потпише уговор за зарађени хонорар јер су радили у неким другим мјестима, то сам ја чинила јер је била таква пракса. Ја од тога нисам зарадила ни марке, осим онога што је мој тадашњи муж добио од зарађеног хонорара. Колико се сјећам, то су биле новогодишње или осмомартовске забаве, као и забаве за предузећа пред Нову годину – нагласила је Драгана Чавка.

Станивуковић напомиње да се све дешава у тренутку када Аквана има минус од 10 милиона марака, и да према подацима, у дану када се за пјевање исплаћује хонорар од 500 КМ, промет тог предузећа износи 80 марака.

– У Аквани су пјевали и сликари, неко се бавио дизајном, неко има портале, министри – наводи даље Становуковић, који указује и да су проблематични уговори о кетерингу које је склапало ово предузеће.

– Аквана испоручује рачун за кетеринг у коме је наведен састав 1.200 килограма брашна, 10 килограма нутеле, 32 килограма шунке и 45 килограма другог меса. У реводу, то је за 25.000 кифлица, то може војску Азарбејџана да нахрани. И све то децембру, кад због короне нисте могли примити више од 50 људи. То су фиктивни трошкови. Ово је криминал који је пеглан. Ово је је за највећу пицу на свијету, за Гинисову књигу рекорда.

Осим пословања Акване, градоначелник Бање Луке је саопштио да је угоститељски објекат Кајак, у власништву Милета Радишића, саграђен нелегално на градском земљишту, захтјев за легализацију одбијен, а рјешење за рушење је издато од стране Града. Станивуковић је рекао да је власник објекта уложио жалбу министарству, те је замолио да се са том одлуком не отеже, јер је по његовим ријечима ствар чиста и да по закону објекат мора бити срушен.

Срећко Радишић, власник поменутог ресторана на обали Врбаса рекао је за Н1, да је навикао на медијску кампању градоначелника, и објаснио да је један дио ресторана, тераса у поступку легализације.

– Ми плаћамо кирију Кајак кану клубу, 3.300 КМ, мјесечно. Тераса је у процесу легализације – кратко је рекао за Н1 у телефонском разговору.



Оставите одговор