Курти је увек био антиамериканац, Бајден то треба да заустави

Бивши специјални изасланик америчког предсједника за преговоре Косова и Србије Ричард Гренел критиковао је побједника парламентарних избора на Косову Аљбина Куртија да је увијек био антиамерички настројен.

четвртак, март 4, 2021 / 12:24

Гренел, изасланик доскорашњег предсједника САД Доналда Трампа навео је на Твитеру да је Курти, лидер покрета Самоопредјељење, у конкретним ситуацијама био против четири бивша америчка предсједника, Била Клинтона, Џорџа Буша, Барака Обаме и Трампа, уз оцјену да ће се супротставити и новом шефу Беле куће Џозефу Бајдену.

"Аљбин Курти је био против Била Клинтона у Рамбујеу. Курти је био против Џорџа Буша у Бечу. Курти је био против Барака Обаме и (тада потпредсједника САД) Џозефа Бајдена по питању демаркације. Курти је био против Доналда Трампа по питању нормализације економских односа (са Србијом). Поново ће бити против Џозефа Бајдена. Курти је константно против Америке”, написао је Гренел.

Гренел је нешто касније на Твитеру критиковао Куртија и због његовог односа према Израелу.

"Аљбин Курти и његова странка Самоопредјељење вјерују да је држава Израел изграђена на злочинима. И каже да САД и Велика Британија подржавају тај злочин. Ово је опасна реторика за америчког савезника”, навео је Гренел, преноси Бета.

Гренел је у тој поруци означио (таговао) Бајденовог савјетника за националну безбједност Џејка Саливена, како би он видио ту објаву.



Оставите одговор