Највећи електрични трајект тестиран у Норвешкој

Највећи електрични трајект у свијету којег су изградили турски инжењери успјешно тестиран у водама Норвешке.

уторак, март 2, 2021 / 23:10

Трајект, који је еколошки најприхватљивији, највећи је електрични трајект на свијету којег су произвели турски инжењери из Јалове, а који је испоручен норвешкој компанији, пренио је ТРТ.

Произведен у бродоградилишту у Алтинова за Норвешку, највећи је електрични трајект на свијету у еколошкој класи трајекта.

Трајект са нула емисија смањује емисију гасова на својој рути за 80 посто захваљујући својим литијум-јонским батеријама.

Бест Елецтрик НБ42, који има укупни капацитет од 600 путника и 200 путничких возила, успјешно је прошао тестове опреме и хардвера примијењене током пробних крстарења.

Трајект Бест Елецтрик НБ42, је хибридни трајект дужине приближно 145 метара са литијум-јонском батеријом, и један је од истакнутих представника еколошки прихватљивих бродова без емисија.

Трајект, који осигурава потребну снагу погонског система током крстарења, из својих батерија смањује емисију плина на својој рути за 80 посто.

Поред тога, батерије се могу пунити без губитка времена захваљујући функцији брзог пуњења током искрцавања и укрцавања путника.



Оставите одговор