Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Зашто Пејка Медић и даље забрањује моје гостовање на БХ радију?

Данас је расписан нови конкурс за Управни одбор БХРТ. Нећу конкурисати, па вас можда то увјери да ово пишем из патриотизма, а не личне рачунице. Можда ова упозорења и приједлоге неко схвати озбиљно, али прије да су очњаци српске политике у Сарајстану трули за вађења. Поправке ту нема.

уторак, март 2, 2021 / 21:29

Било би, ваистину, блесаво гурати себе као имплантат у вилицу. Међу чувене буџетлије или анонимне личности које имају политичку подршку, а немају благе везе о медијима. Још мање сте их негдје могли срести да су потурили своју позадину, кад се ради о српском интересу. Позадину штеле искључиво у фотељу.

Од конкурисања, паметније би ми било да се учланим у било коју политичку партију. То, из истих мотива као у уводу, одбијам при понудама већ најмање деценију и по.

Ако не буде ко имао да каже како јесте, а да га не могу оптужити за пристрасност, политичка огрешења из прошлости или злоупотребу државних пара и овласти, Српска ће бити безидејна држава подобних глупака и кукавичких јадника.

Бескрвна и смрдљива.

Алтруизам са предумишљајем

Само, писао сам и раније, то је умишљање. Умишљеност. Моја и сваког ко се оптерећује постојањем правде. Посебно у "јавном мнењу". Силеџије које се дохвате буџета, не знају за Бога. Још мање за секуларни морал. Тако постоји гомила блебеташа, који се убише тумачећи да сам "кадар странке" Ненада Стевандића, а да Фронтал.РС у кампањи за локалне изборе није добио ни фенинга од Уједињене Српске.

Или сучу како се Фронтал.РС објективно бави парарелигиозним покретом Правда за Давида, јер ја имам против њих нешто лично; умјесто што су то СМС-активисти, пола-пије-пола-Шарцу-даје-хуманитарци, ефбиховски прелетачки шљам, бивши СНСД-овци, Радикали, новоусташки антифашисти, хрватско цвијеће Сребренице и полусвјетски лажови. Нема ту простора за протекцију или патетику. У најоптимистичнијем случају су донирани корисни идиоти, чија сврха је данас такође испуњена.

Окружно тужилаштво Бања Лука "предаје случај" тзв. Тужилаштву БиХ. Политичким и судским властима у Српској је лакнуло да се курталишу нерјешивог предизборног случаја Лане Биједић у Српској, па се сви по задатку требамо блесавити. Не примјећивати да не образлажу пристанак на пробну вожњу преноса надлежности, за којом ће Тамни вилајет сад посезати кад год не жели правду.

Него та Пејка

У ранијој колумни сам рекао да госпођица Медић није урадила готово ништа откако је директор БХ радија, а да би је сад ми требали посебно бранити. Али, опет, гдје ћете да је не браните? Баш јер ништа стратешки битно за Српство није урадила четири године, а нападају је.

То вам је као да се мислите је ли Дијана Будисављевић учинила добро дјело, када је десетине хиљада српске дјеце покатоличила и превела у Хрвате да им спаси главу? Или је дио Павелићевог тротрећинског Плана – П (покрстити-побити-протјерати), пошто су исти ти или њихови потомци пуцали 1991. на Србе, у циљу довршења посла захваљујући којем су остали без родитеља и идентитета?

При таквој дилеми, увијек бирам да клерошовинистички болесници не убијају. Ни дјецу, ни одрасле. Но, то не може уљепшати извјештај о пролазном времену на спуст стази српских националних интереса у БХРТ.

Ништа се није промијенило

Од 16 предајника БХ радија, само су три (Козара, Требевић, Леотар) на територији Српске. И даље је Бања Лука једини од шест ИТ центара. Из њега "српски кадрови" од којих је неке запослила лично Пејка, и даље зову Невладиниће у програм свакодневно, док ја имам забрану гостовања. Прошли пут сам се у наслову шалио, јер ми је као сасвим нормално да мене, аутентичног Рашанина, не зову на муслимански радио. Сад је то, уз најаве како ће се промијенити, озбиљна чињеница.

Генерални директор је и даље Белмин Карамехмедовић, који је у други петогодишњи мандат изабран гласом Дејане Радовановић-Шаренац. А Љубомир Зубер, који се изјашњава као остали, остао је тада код куће. Средином децембра 2020. године је опет он, а не Дејана, рекао да су Срби у руководећим структурама у разини "статистичке грешке" и свеукупно угрожених права, те да са БХРТ "руководе параструктуре".

Имали смо формално два гласа у УО БХРТ. Могао је једном и Србин бити директор ове "заједничке" РТВ куће. То се није десило гласом Српкиње, која за то добија 2.500 КМ мјесечно. И очигледно јој је било мало. Сада су расписани конкурси управо за та два мјеста (српско и остало).

Српски кадрови, па ни Пејка, не покрећу било какве иницијативе да и Срби унаприједе свој национални идентитет кроз ову јавну установу. Када Дејана нигдје није ни прозвана, а камоли да је понијела етикету издајника, након што смо је и ми са Фронтал.РС ставили међу "троје величанствених", ко је блесав да се качи са дубоким грлом муслиманске радио-телевизије?

Она у БХРТ има апсолутну већину на сваком кораку, па и у Бањој Луци. Исто као и у тзв. ЦИК БиХ, која пресуђује политички, као и од окупатора контролисан тзв. Уставни суд БиХ.

Гдје год има тог БиХ, нема Срба?

Да је то кривица политике и да се не баве уопште са БХРТ, док год могу радити шта хоће на РТРС, неки дан сам рекао Милораду Додику. Пред уредницима и новинарима. Да од њега очекујемо играње улоге Стипе Месића у Предсједништву СФРЈ, те да се врати са рапортом: Извршио сам задатак, БиХ више не постоји!

Но, он очигледно није заинтересован ни да унесе двоглавог орла у кабинет, да мало диже притисак душманима. ПЦ-амблем уз шлагер Моја Република доживљава као своју тековину. Умјесто срамоту. Симболички беочуг затирања српског идентитета у Дејтонској Долини Плача.

Једина промјена на ФТВ2 у односу на прошлу годину, јесте што је 1. март честитан каo: Dan nezavisnosti, Dan neovisnosti, Дан независности. Прије је било само латиницом. Потврђући да суштина овог празног празника, није у томе што га Ефбиховци славе, већ што убјеђују сами себе да славимо и ми.

Зато зову Богићевића, Пејановића или (Војин) Мијатовића. Уз срамотне извјештаје из Бање Луке, који пропуштају изрећи да је у Српској једина застава у руци, она на њиховим микрофонима. Остатку је то жуто-плава крпа, косовско*-крњеукрајинско-еуропејског дезена.

Знају ли ти Власи шта уопште хоће?

На званичној мрежној страници подразумјевано писмо је латиница, а имају рубрику Култура и религија (?!) гдје се културна политика може врло лако пратити као азбукоубиствена.

Има само четири вијести о Дари из Јасеновца. (Јасмилина Аида има око педесетак). На ФТВ2 нема чак ни најаве о премијери Даре на РТРС, па је у свјетлу једног истинског феномена важног за 49 одсто "унитарне БиХ", гора и од Пуповчевих Хрбских Новости. Оне имају пет наслова, од којих три негативна.

А Пуповац се, као и многи на Башчаршији, продају под Србе. Поставља се питање знамо ли ми шта хоћемо? Да ли, не само са политичарима, већ и владикама који званично кореспондирају латиницом, предводе смањење броја жртава Јасеновца и Покоља, уопште као нација више постојимо у облику нечега што се треба бранити?

Уколико и титоиста Лордан Зафрановић, након освједочених родољуба (Горан Марковић и Срђан Драгојевић) добије српске паре да направи "центар" у Хрватској, онда знајте да је то завршна фаза пропасти.

Ни ја се више нећу имати образа звати Србином и мораћу ући у политику да бих преживио.



Оставите одговор