Бајденова аминистрација уводи ове седмице санкције Русији

Амерички медији објавили су како администрација Џоа Бајдена ове седмице припрема увођење санкција Русији због наводног и никада не доказаног "тровања" и хапшења руског блогера који се представља као опозиционар – Алексеја Наваљног.

уторак, март 2, 2021 / 09:25

ЦНН је, позивајући се на двојицу неименованих америчких функционера, објавио како је Бајденова администрација у припреми да ове седмице уведе санкције Русији због Наваљног.

Функционери су поручили да ће санкције бити објављене ове седмице у координацији с Европском унијом (ЕУ) те да ће такав став администрације Бајдена играти одлучујућу улогу у политици САД-а према Русији.

Такође су навели да је могуће и подузимање корака у вези с руском интервенцијом на америчким изборима и сајбер нападом "Соларвиндс” на америчке службене институције.

У Русији је у протеклих неколико седмица организован низ протеста подршке Наваљном. Руски опозиционар финансиран са Запада, ухапшен је у Москви, по повратку из Њемачке 17. јануара, гдје је био на лијечењу због наводног тровања у Русији.

Руске власти наводе како је Наваљни прекршио судску одлуку из 2014. године, док САД и ЕУ очигледно желе да им они објашњавају када своје законе требају проводити у праксу, а када не.



Оставите одговор