Ненад Стевандић

Ненад Стевандић: Сатлере, за разлику од Инцка дјелујете као човјек који жели да помогне

Пишем вам ово не само као предсједних Уједињене Српске и посланичког Клуба у Парламентарној скупштини БиХ, или шеф Тима за праћење провођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације у Републици Српској, већ и као љекар који ради са пацијентима и познаје проблем пандемије али и као обичан грађанин.

понедељак, март 1, 2021 / 20:52

У ствари, ја Вас молим за помоћ у отклањању препрека за хитно допремање вакцина за Ковид-19 у БиХ које су уредно и унапријед плаћене од стране Влада Републике Српске, ФБиХ и Брчко Дистрикта.

Разлог зашто пишем баш Вама је тај што сте до сада показали највећи степен разумијевања за бројне проблеме у земљи и што сте се избалансирано и коректно понашали у скоро свим ситуацијама у Босни и Херцеговини.

За разлику од  високог  представника, Ви одајете утисак човјека који жели да помогне остварујући  комуникацију са скоро свим  битним политичким факторима и личностима у Босни и Херцеговини. И да будем крајње отворен, сматрам да имате и положај и ауторитет у Европској Унији који можете искористити овом приликом на чему би Вам сви ми били немјерљиво захвални. Моја маленкост и више од тога.

Поштовани, ја Вам под пуном материјалном и моралном одговорношћу, тврдим да се  у Републици Српској  у овом моменту може прихватити и складиштити најмање 500 000 Фајзерових вакцина и да је испуњеност техничких и стручних  услова за то на највишем европском нивоу.

Вјероватно је слично и у ФБиХ, али и претходни податак јасно говори да имунизација по Ковакс систему касни без кривице домаћих институција. Такође је вриједан податак да је сарадња институција Републике Српске, ФБиХ и Брчко Дистрикта током цијеле пандемије на високом нивоу. Образложења која су се појавила са циљем да се оправдају компаније којима је уплаћен новац, а вакцине нису испоручене, су неистинита, цинична и лицемјерна.

Још једном Вас најљепше молим да употријебите Ваш неспорни ауторитет и добру вољу у племенитој мисији заштите здравља свих наших грађана, односно укупног становништва у земљи.

Не пишем ово окренут искључиво Републици Српској, чија је Влада успјела да набави вакцине и почне имунизацију становништва, већ посвећен здрављу и добробити сваког грађанина и припадника свих народа у БиХ. Такође сматрам да је паралелна имунизација наших грађана са грађанима свих Европских земаља уједно најбоља и за европски интерес.



Оставите одговор