Абазовић тврди да је и Кривокапић честитао Косову* празник (а за Српску је морао да негира)

Потпредсјеник црногорске владе Дритан Абазовић је за ТВ Клан Косова казао да је црногорски премијер Здравко Кривокапић честитао независност Косова 17. фебруара.

недеља, фебруар 28, 2021 / 23:46

"Честитао сам ја, честитао је и премијер, то је лако наћи”, рекао је Абазовић.

Он је додао како није хтио да уђе ни у какву коалицију након избора нити да буде дио Владе док се не потпише споразум који је подразумијевао да се неће доводити у питање независност Косова.

Абазовић тврди да је премијер Кривокапић честитао независност путем државног протокола, те поручио да се то може видјети.

Коментаришући то што је предсједник општине Тузи Ник Ђељошај прозвао премијера Кривокапића због тога што је изостала његова честитка за Дан независности Косова, Абазовић каже да је Ђелошај тиме направио мало пропаганде, питајући зашто нијесте честитали, што нисте урадили.

"Имам питање за Ђељошаја, зашто није питао предсједника Мила Ђукановића зашто он није јавно објавио своју честитку. Први пут што није у Влади, зашто није то учинио, зар му сад више нису потребне мањине када је у опозицији? То је питање које треба да се постави, а не да се труди да ствара непријатеље тамо гдје има позитивних и коректних ствари”, истиче Абазовић.

Он каже да не улази у питање шта ко персонално мисли о једној држави и колико има симпатије.

"То је нешто друго, немам ја илузије јер ми живимо у држави у којој су људи веома поларизовани, не због Косова него због питања односа између Срба и Црногораца која овдје постоје, али политика Владе је политика која жели да створи што боље односе са свим државама у региону и да се трудимо да дамо један допринос да се та поларизација смањи а не да се увелича. И не знам да ли у прилог томе иде питање Тузи и питање понашања неких албанских политичара. Ја мислим да иде притивно ономе што треба да буде наша визија, а то је заједно у Европи (заједно европски)”, закључио је Абазовић.



Оставите одговор