У Њујорку се само за станарине дугује више од милијарду долара

Станару у Њујорку дугују више од милијарду долара неплаћених кирија због пропуштених уплата и рецесије узроковане пандемијом коронавируса, пише Вол стрит журнал.

уторак, јануар 19, 2021 / 13:27

Износ дуга најновији је показатељ да накнаде за незапосленост и федерални стимулативни пакети до сада нису били адекватни за ублажавање растућег финансијског терета закаснелих кирија у хиљадама њујоршких домаћинстава.

Станодавци и подстанари јавно су лобирали за већу помоћ владе током пандемије.

Држави Њујорк предвиђено је 1,3 милијарде долара помоћи за рјешавање питања становања у прошломјесечном пакету помоћи за ЦОВИД-19.

Истраживање које је спровела трговинска група "Програм побољшања становања у заједници” било је усмјерено на зграде подложне градским законима о закупу. Станови у таквим зградама чине око половине укупних станова за изнајмљивање у Њујорку.

Скупљајући одговоре станодаваца, група је процијенила да чак 185.000 домаћинстава која живе у овим становима заостају за више од два мјесеца, са просјечним дугом већим од 6.000 америчких долара.

Џеј Мартин, извршни директор ове групе рекао је да је дуг за закуп од остатка инвентара станова у Њујорку вјероватно исти или већи, што значи да је укупан дуг који имају изнајмљивачи у Њујорку вјероватно већи од двије милијарде долара.



Оставите одговор