ДНС-ови одборници у Бањој Луци прешли у СНСД, Нешић поносан на то што су отишли

Бањолучки одборници Боривоје Обрадовић и Бојан Пећанац, те други бивши чланови ДНС, званично су приступили СНСД.

понедељак, јануар 18, 2021 / 14:01

Бањолучки одбор ДНС одбио је препоруку предсједништва да на изборима подрже кандидате опозиције, те су остали вјерни споразуму са Игором Радојичићем. Због тога је врх градског одбора смијењен и избачен из странке.

Нови лидер СНСД у Бањој Луци, Милорад Додик, рекао је да је

овај прелазак снажан импулс за СНСД, те додао да због властите болести нису раније саопштавали да је постигнут овај договор.

– Боривоја знам још из његових студентских дана, и увијек сам се питао зашто и како нам је то измакло да није наставио да ради у нашој организацији. Сада сам задовољан да је са својим пријатељима приступио СНСД – рекао је Милорад Додик.

Додик је неколико пута морао исправљати Обрадовића, који је махинално понављао име своје старе странке док је говорио о будућим плановима.

– Чињеница да је Милорад Додик лично промовисао прелазак бањалучких одборника у редове СНСД-а, је срамна, и испод нивоа члана Предсједништа БиХ и некога ко треба да презентује српско јединство да буде покровитељ транфера одборника једне локалне самоуправе у РС – поручио је први човјек ДНС-а Ненад Нешић.

Нешић је рекао да ово неће пољуљати странку, посебно у Бањој Луци, јер се ради о људима који више нису чланови ДНС(!). Каже и да је поносан на чињеницу да ДНС у својим редовима више нема бивших чланова СНСД-а или блиских СНСД.



Оставите одговор