Сајбер смо савладали азбуком, стиже нова света ријеч у МУП РС – Ајпросидс

Осим што је класични примјер за нашу рубрику "Латиничење", он указује и на типичне разлоге због чега се истом прибјегава. Просто кад нешто напишете српским писмом, а иначе је на енглеском, сами себи изгледате непримјерено. Не може се просто написати овако као у наслову. Гријех је то.

четвртак, новембар 26, 2020 / 22:17

Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Пројектом Савјета Европе и ЕУ "iPROCEEDS-2" организовало је данас у Бањалуци конференцију на тему "Размјена информација и обавјештајних података између органа кривичног гоњења и пружалаца интернет услуга" са циљем размјене искустава и унапријеђења сарадње свих субјеката у борби против вискотехнолошког криминалитета.

Конференција је осим полицијских службеника МУП-а Српске, окупила представнике других агенција за провођење закона у земљи, представнике тужилаштава и интернет сервис провајдера, као и Регулаторне комисије за комуникације БиХ.

Шта су изазови сарадње интернет сервис провајдера са институцијама за прoвођење закона, која је улога правосудних институција и који је значај интернет сервис провајдера у октривању и доказивању кривичних дјела – само су неке од тема о којима се говорило на скупу, чији је домаћин био МУП Српске.



Оставите одговор