Дака Давидовић оснива партију, Кривокапићеви министри чланови, иако можда не знају

Бизнисмен Миодраг Дака Давидовић обзнанио је да оснива политичку партију под називом Народни покрет Црне Горе.

понедељак, новембар 23, 2020 / 20:59

21.11.2020. 10:03х Ажурирано: 21.11.2020. 11:47х

Давидовић је то открио испред манастира Светог Саве на Голији, гдје се служи црквена служба на дан Светог Архангела Михаила.

Давидовић је "Вијестима" казао да јер његова партија практично изникла из покрета "Да свако има" који су чинили Социјалистичка народна партија, Уједињена Црна Гора, Радничка партија и независни посланик Александар Дамјановић. Сви они били су на листи За будућност Црне Горе, чија је окосница ДФ.

"Уочи избора је дошло до неког прегруписавања, па ми настављамо тамо гдје смо стали са Народним покретом Црне Горе и тако ћемо убудуће излазити на изборе", рекао је Давидовић

На питање ко ће персонално чинити партију, Давидовић је рекао да још не жели говорити о конкретним именима.

"Ту ће бити независних посланика, људи из Матице српске, НВО "Не дамо Црну Гору", као и неки од кандидата за министре за Владу Црне Горе".

"Вијести" су раније објавиле да би међу високим функционерима партије требало да буде и некадашњи посланик и функционер Социјалистичке народне партије Александар Дамјановић.

Давидовић је поновио да ће у партији бити кандидати за министре мандатара за састав нове Владе.

"Министри су већ у партији, само можда још нису обавијештени или то још увијек не знају они који мисле да све знају. Можда касни телеграм или сателит није пустио сигнал", наводи се у реаговању Давидовића на тврдње из службе за односе са јавношћу мандатара за састав нове Владе Здравка Кривокапића, "да ни мандатар за састав нове Владе Црне Горе, нити један кандидат за министра у будућој Влади нијесу чланови политичких партија, нити ће то бити".

Давидовић је рекао да његова партија има два кључна задатка, а да је први рјешавање питања Закона о слободи вјероисповијести, док је други економски програм".



Оставите одговор