Црнадак: Финансије Српске су у потенцијално лошој ситуацији

"Чињеница да Влада Републике Српске тражи од Народне скупштине Републике Српске да на наредној сједници, 1.децембра, одобри привремено одступање буџетског дефицита од фискалних правила због посљедица короне је преседан и показује да се Република Српска и њене финансије налазе у потенцијално веома опасној ситуацији", каже потпредсједник ПДП-а и посланик у НСРС Игор Црнадак.

понедељак, новембар 23, 2020 / 20:03

Црнадак каже да је посебно забрињавајуће што Влада нема прецизан сет мјера, којим планира повратак у нормално стање, нити зна када би се то могло десити, иако сама процјењује да ће буџетски дефицит у овој години бити чак већи од 3% од оствареног  БДП-а.

"Из свега што видимо, Влада има намјеру да настави да троши по старом, да има све привилегије као и до сада, да се још више задужује и да сав терет у коначници пренесе на леђа грађана и будућих генерација", каже Црнадак.

Он истиче да очекује да посланици на сједници чују чега су се Влада Републике Српске и друге институције одрекле у овој години, од којих крупних набавки су одустали, да ли се у 2021. години планира куповина зграда и аутомобила, које су земље у региону и Европи одустале од својих фискалних правила и слично.



Оставите одговор