Миодраг Зарковић: Зашто сте се ућутали, јуначине наше?

Јерменији је још 20. октобра било нуђено далеко повољније примирје са Азербејџаном, али одбио га је јерменски премијер Пашинјан – да би непуне две седмице касније био принуђен да, после војног пораза, прихвати садашњи споразум о прекиду непријатељстава.

недеља, новембар 22, 2020 / 22:30

То је изјавио руски председник Владимир Путин, који је био и предлагач оба примирја, како оног одбијеног, тако и овог потписаног.

Поћи ћу од претпоставке да је Путин рекао истину. Под један, није познато да Путин лаже кад су овакве ствари у питању. Под два, нико није оспорио његову изјаву.

Нећу ни Јермене ни Азербејџанце саветовати шта да раде с овим сазнањем. Под један, не знам довољно о њиховом сукобу. Под два, било би надобудно да им ја, који ни својој нацији нисам у стању да помогнем, одавде солим памет.

Али ћу зато упутити питање оној непрегледној гомили бестидника који су протеклих десетак дана немилице затрпавали друштвене мреже порукама гневне осуде наводне ”руске издаје Јермена”:

ЗАШТО СТЕ СЕ УЋУТАЛИ, ЈУНАЧИНЕ НАШЕ?

Где су нестале ваше бритке анализе о руским глобалистима који Јермене остављају на цедилу исто онако како су и Србе? Ваши полетни позиви да се прозре ”кукавичје јаје” у виду Путина, тог лажног самозваног ”руског цара” кога су светске елите поставиле како би подвалиле православним народима? Ваше громогласно згражавање над ”преварним заштитником Путином” које сте хорски отпевали са Блицом, Б92, Новом и Н1?

Путинова изјава је или неистинита, или веродстојна. У првом случају, она је онда још један доказ његове нечовечности, његовог служења демонима, његове бездушне покварености. Уколико је, међутим, Путинова изјава истинита, онда падају у воду све теорије и сва тумачења којима сте клиначки грабили пажњу ових десетак дана.

И, је ли тачна или није? Ви, који сте до јуче тврдили да о Карабаху знате довољно да можете да шапнете историји на уво како ће да упамти овај рат, откријте нама обичним смртницима: да ли је Путин слагао, или рекао истину?

Ако му верујете, признајте да сте се били огрешили о Русију; чисто сумњам да ће вам ико то узимати за зло. Ако ли му не верујете, реците да је слагао. Реците то на сав глас, онако како сте га оптуживали пре ове његове изјаве. Можда ће се испоставити да опет грешите; штавише, вероватно хоће; али барем ћемо знати да и у грешкама умете да сачувате нешто достојанства.

Ако међутим наставите да ћутите, знаћу да сте бедни сплеткароши који од живота очекују само једно: да никада не сносе никакву одговорност за своје брљотине и бљувотине.



1 КОМЕНТАР

  1. Ови путиномастурбатори су неуморни.
    Све је то иста шифра ко Вулин,каква год да је стварност они је потисну и виде брилијантне потезе Пајаца.
    Јермени су тужили Гаспром и то им није опроштено јер Русија сматра да је инцест односно скрнављење у ОДКП нешто што је нормално и прихватљиво.
    Свака нормална власт би прво требала отјерати све руске „инвеститоре“ који грозно и манијачки пљачкају српске земље.
    Јел зато треба нестати српског народа?
    Док је трајала Руско-Азербејџанско-Турска завршница геноцида над Јерменима мени Рус из Сочија на Јутјубу пише да ће се и нама у Србима у Босни и Херцеговини исто десити што и Јерменима,да ми нисмо свјесни шта се дешава.

    Свјесни смо итекако!

    Пуши га Русијо заједно са ботокс старцем!

Оставите одговор