Јутро без Сергеја Лаврова: Страх од заразе или дипломатска порука?

Поштоване колеге, обавјештавамо вас да су ОТКАЗАНЕ најављене активности за 28.10.2020. године због одлагања посјете министра вањских послова Руске Федерације Сергеја Лаврова. Свега овим ријечима, дакако само латиницом, медијима је образложила Служба за односе с јавношћу Предсједништва државне заједнице Српске и Ефбиха.

среда, октобар 28, 2020 / 09:18

Њихов посао је обавила Марија Захарова, гласноговорница Министарства иностраних послова ове пријатељске земље савезнице, већ чувена и домаћој јавости по упоредној фотографији из филма Ниске страсти и Вучићевог положаја и третмана у Вашингтону.

Тада је, пошто је пристао да дође и учествује у Трамповом предизборном спину и обавеже се да крши резолуцију УН, те пренесе амбасаду из Тел Авива у Јерусалим, предсједник Србије награђен вијешћу да Израел признаје Косово и Метохију као шиптарску земљу.

"Због контакта са особом зараженом КОВИД-19, Сергеј Лавров ће бити у самоизолацији. Раније планиране посјете и састанци се одлажу. Он се добро осјећа. Напомињем да се редовно подвргавамо тестовима и поштујемо препоруке. Желим вам свима добро здравље", наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Руске Федерације.

Лавров је требало да допутује у посјету Србији 28. и 29. октобра. Био је предвиђен састанак са предсједником Србије, као и присуствовање свечаности поводом завршетка унутрашњег уређења Храма Светог Саве и паљења Вјечног пламена на гробљу Ослободилаца Београда.

Лавров је такође 28. октобра требало да посјети и Републику Српску, што се наравно надамо да ће се десити, али у Бању Луку није морао долазити послом којим је требао у Београд, пошто црква на простору бивше касарне Мали Логор, а сада бетонског градилишта, односно насеља без и једног дрвета, на чијим темељима се обраћао посљедњи пут пред изборе 2018. године – и даље стоји таква каква јесте.

Народски речено – није ни помакла.

Гордана Чомић као помајка Сребренице

Да ли је овај потез учињен заиста из здравствених разлога руског министра иностраних дијела, односно неширења заразе; или је то дипломатска порука онима које је требао посјетити, већ се да расправљати.

Што се Србије тиче и Храма Св. Саве за који је значајна средства, па можда и пресудна за успјешно окончање, донирала управо Руска Федерација, именовањем Гордане Чомић за министарку у новој Влади Србије, односе би са Александром Вучићем требао покварити и Милорад Додик.

У случају Сергеја Лаврова, који још увијек води политику да је Косово и Метохија саставни дио Србије, без обзира на америчку војну базу Бондстил која осигурава Шиптарима трајање резултата агресије на Србију из 1999. године, која је предузета мимо Уједињених нација, сигурно није промакло да се изјутра Чомићка јавља комшијама са поздравом Мирдита.

Односно, у питању је једна од перјаница власти из срамотне епизоде у историји Србије, када је њом владао Борис Тадић.

Она Косово и Метохију одавно сматра дијелом неке друге земље, а по питању Републике Српске се односи потпуно исто.

Велико је питање, шта о томе мисли Александар Вучић када је поставио за министра, у чијем предизборном споту није нападно било ни једног града, односно залагања за дјецу Косова и Метохије.

Чомићки, и не само Чомићки у новој Влади Србије, далеко је ближе Сарајево. Из њене скрајнуте политичке позиције, која се срозала на Невладинића налик на некадашњег премијера Зорана Живковића, или Комшићевог савезника и званичног савјетника Чедомира Јовановића, рехабилитује је управо Александар Вучић.

Оцјена Фронтал.РС је да у саставу владе коју је обзнанио Вучић, која поново има (ваљда бившег) америчког агента Ану Брнабић на челу, треба тражити разлог ове "самоизолације" Сергеја Лаврова; док је изостанак састанка са Додиком пред изборе, само колатерална штета, пошто спољна политика Српске у односу на слијеђење курса Србије, готово ни да не постоји.



Оставите одговор