Демос БЛ обуставља јавне скупове због противепидемиолошких мјера + латиничење

Градски изборни штаб Демократског савеза – ДЕМОС Бања Лука донио одлуку да обустави све јавне промотивне активности и предизборна окупљања у највећем граду Републике Српске због погоршане епидемиолошке ситуације изазване новим вирусом корона (COVID-19).

уторак, октобар 27, 2020 / 13:15

Прије него што прочитате остатак вијести, Фронтал.РС указује на непотребно, а изгледа писцима саопштења у Српској неопходно латиничење. Кад је већ тако, скрећемо им пажњу на материјалну грешку у уводу: "(COVID-19)" није "нови вирус корона", већ болест изазвана тим вирусом.

Ресто саопштења:

Ова одлука донесена је у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације Владе Републике Српске и ставом Градског изборног штаба и Градског одбора ДЕМОС Бања Лука да су људски животи, односно здравље становника Бање Луке најважнији.

ДЕМОС Бања Лука апелује на све суграђане да се придржавају прописаних мјера, на лицу носе заштитне маске и држе обавезну дистанцу како не би угрозили своје и животе најмилијих, те позвао остале политичке субјекте да одгоде планирана предизборна окупљања.



Оставите одговор