Бијељински глумац награђен Зорановим брком

Награда "Зоранов брк" за најбољег глумца вечери на 29. фестивалу "Дани Зорана Радмиловића" додијељена је Ивану Петровићу за улогу Панургија у представи "Комедија ометена у развоју" бијељинског Градског позоришта "Семберија".

четвртак, октобар 22, 2020 / 23:22

"Комедија ометена у развоју" Миливоја Млађеновића у режији Душана Тузланчића је прва премијера овог најмлађег позоришта у Републици Српској.

-Ми смо једно од најмлађих позоришта у Српској, основани смо прошле године и ово је била управо наша прва премијера. Има једна анегдота: 2010. године играли смо овде у ревијалном програму, док смо још били студенти. Наша менторка професорка Љиљана Благојевић нас је довела овде на фестивал, гдје смо играли нашу дипломску представу. Интересантно је да је тада у жирију био наш умјетнички руководилац Миливоје Млађеновић , иначе писац ове комедије и још једна врло интересантна ствар је да је на том фестивалу изложено јавно читање "Скандалозне комедије", управо текста по којем смо ми радили ову представу. После десет година ево нас поново у Зајечару. Имали смо срећу да играмо на једном великом фестивалу са великим позориштима и ово је невјероватно велика ствар за наше позориште и за напредак културе уопште у Семберији, Бјељини и Републици Српској- рекао је Петровић.

Градско позориште "Семберија" у Бијељини основано је прије двије године.

Након "Комедије ометене у развоју", изведена је и представа "Голубија времена", а до краја године позориште ће изаћи са још двије премијере.



Оставите одговор