Војин Митровић у Добоју – невјероватно али помињана саобраћајница БЛ – БН

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић боравио је данас у Добоју гдје јe са градоначелником Борисом Јеринићем разговарао о изградњи Коридора 5ц кроз Републику Српску, као и спајању брзом саобраћајницом Бања Луке – Добоја – Модриче – Брчког – Бијељине.

четвртак, октобар 22, 2020 / 19:05

"Изградња Коридора 5ц повезаће Републику Српску, односно Босну и Херцеговину са Европом, а имаће и посебан значај за привредни развој и побољшање укупног квалитета живота у Републици Српској. Интензивирањем изградње овог коридора треба очекивати повећање запослености, експанзију грађевинског сектора те производњу и продају грађевинског материјала потребног за градњу ауто-пута. Осим тога, за наш теретни саобраћај од изузетног је значаја и реконструкција пруге Добој – Тузла – Зворник, чиме би се постигле веће брзине у складу са стандардима трансевропских жељезница и Европске уније", нагласио је министар Митровић.

Градоначелник Јеринић је истакао велико задовољство посјетом министра Митровића, али и добром комуникацијом коју овај град има са Министарством: "Морам истаћи да имамо много пројеката који су у надлежности Министарства, а директно утичу на развој Добоја. Неки од њих су изградња Коридора 5ц, реконструкција пруге, али и рад Регулаторног одбора жељезница Босне и Херцеговине који има сједиште у Добоју."

Након састанка у Градској управи, министар Митровић је посјетио и Регулаторни одбор жељезница Босне и Херцеговине те са директором Тихомиром Нарићем одржао радни састанак.

Директор Нарић информисао је министра Митровића о тренутним активностима РОЖ-а када су у питању прописани задаци из њихове надлежности, а дефинисане су активности и задаци за наредни период у складу са програмом рада Министарства за 2021. годину.



Оставите одговор