Ненад Вуковић: За испуњена обећања и нове пројекте

Вуковић каже да је свјестан да захтјевни задаци и велики циљеви траже добру организацију и способност добро организованог тима.

петак, октобар 23, 2020 / 09:48

"Јесте начелник општине најодговорнији и има велика овлашћења, али не може се правити систем у којем цијела општина зависи од једног човјека за сва питања и проблеме. Такође, сматрам да се мора престати са поигравањем кадровским рјешењима као што је то био случај у претходном мандату, јер се скупо и дуго плаћају такве грешке. Одговорност, стручност и поштење прије свега", истиче Вуковић.

Он каже да је глас за њега и глас за испуњена обећања и нове пројекте:

"Сматрам да су ми протекли мандати, док сам обављао позицију замјеника начелника Општине Пале и актуелну градоначелника Источног Сарајева, били својеврсан тест способности. Док сам био замјеник начелника општине Пале, заједно са колегама из тог периода, био сам важан учесник реализације великих пројеката за нашу општину, као што су изградња Спортске дворане и изградња Студентског трга и шеталишта. Ти, најважнији објекти су значајно промјенили слику нашег центра и сигурно су понос Пала. У том периоду смо добили и статус развијене општине. Као градоначелник нашег Источног Сарајева, истакао би важном организацију ЕYOF – Европске зимске олимпијаде младих, која нас је вратила на сцену организације великих такмичења у зимским спортовима. Били смо поносни домаћини за 46 земаља чланица Европског олимпијског комитета, а лијепе слике из нашег града су отишле у свијет. Видео надзор за безбједније Источно Сарајево је пројекат који је показао да можемо окупити све општине и заједно са Полицијском управом Источно Сарајево урадити веома добру ствар за наше грађане. Набавили смо, инсталирали и ставили у употребу систем надзора који је проглашен једним од најбољих у ширем региону", каже Вуковић.

Додаје да су у складу са његовим опредјељењем за једнаким односом према свим општинама у саставу Града Источно Сарајево, финансирани и реализовани бројни пројекти.

"Што се тиче општине Пале, изграђена је атлетска стаза са расвјетом, извршена реконструкција и адаптација Културног центра и изграђен је дјечији парк са теретаном код језера на врху Јахорине. Веома је важно истаћи да смо за потребе Пала врхунски опремили Територијалну ватрогасну јединицу, чијим припадницима смо створили одличне услове за рад и врхунски ауто парк" каже Вуковић.

Он каже да је изабрати доброг начелника један корак ка остваривању циља да Пале буду напредна општина која се брзо развија:

"Жеља ми је да Скупштина општине има ауторитет и не смије бити проточни бојлер за доношење одлука. Стога је битно да бирамо 25 добрих одборника који ће правити амбијент важности тог органа. Задовољан сам јер је ПДП на својој листи понудио баш такве људе", истиче Вуковић, који је и замјеник предсједника ПДП-а.

Вуковић каже да дати глас за њега значи гласати за интензиван развој туризма као потенцијала Пала, отварање општине за инвестиције, за развој школства и универзита без утицаја политике, за увезивање пољопривредника са трговинским и туристичким сектором, организовано учење дјеце о нашој историји, уз пуно уважавање борачких категорија, за сарадњу са дијаспором, за здраву средину без дубоких политичких подјела:

"Овај пут би посебно нагласио да примјетим дубоке политичке подјеле међу народом, неподношљиву затрованост политиком, чак до нивоа нарушавања породичних односа, а да је у јавним институцијама уведена политика у сваку канцеларију што прави неиздржив притисак. Сматрам да је неопходно промјенити из корјена такав амбијент и директно ћу се залагати за потпуну релаксацију политичких прилика на Палама и слободу међу људима у сваком смислу. Тихи мобинг и страхови су болест овог друштва коју морамо елиминисати", истиче Вуковић каже Вуковић и поручује Паљанима

"Радујем се нашем заједничком успјеху и великим побједама за боље сутра и будућност Пала!"



Оставите одговор