ПДП у предизборно-медицинској опреми: Радојичић не поштује мјере и о епидемији обавјештава из изборног штаба

"Као озбиљна политичка организација, увијек ћемо поштовати мјере и препоруке надлежних институција, што политичке организације нису. Поготово мјере и препоруке не могу издавати политичке организације које су организовале отварање кампање на Тргу Крајине са многоструко већим бројем људи од препорученог и дозвољеног броја", рекао је на данашњој конференцији за медије предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић.

понедељак, октобар 19, 2020 / 17:06

Он је рекао да ПДП Бањалука поштује мјере које су на снази – већинa догађаја је организована на отвореном са до педесет присутних људи, на сваки догађај дође тек неколико кандидата, уз дозвољени број грађана.

"С друге стране, први човјек града, који ће то још кратко бити, информације о епидемиолошкој ситуацији и мјерама саопштава из изборног штаба своје странке, умјесто из Градског кризног штаба, што је поражавајуће. Иако још кратко, ипак он и његови сарадници имају одговорност за све грађане Бањалуке, а не само припаднике своје странке. У најмању руку, није коректно да добијамо информацију шта ће један изборни штаб да уради, умјесто информације шта сви треба да раде. Уколико се епидемиолошка ситуација погоршала, на мјере заштите морају бити упућени сви грађани, и то из званичних институција, а не страначких просторија", додаје Станивуковић.
Он је позвао градске званичне институције да саопште да ли постоји потреба за новим мјерама, којим, а шта год буде било одлучено у ПДП Бањалука ће се стриктно придржавати и прилагодити активности томе."

"Али наш план активности на зависи од плана активности друге политичке странке, него од институција које ће саопштити мјере и препоруке. Оваквим поступцима само доказују да је Бањалука већ двадесет година талац једне странке, али сигуран сам да ће Бањалука у будућности бити град сваког човјека", истакао је Станивуковић.



Оставите одговор