Фолксваген са Кинезима планира огромну инвестицију у електрична возила

Њемачки произвођач аутомобила Фолксваген објавио је да са три кинеске компаније планира улагање око 15 милијарди евра у електричну мобилност у Кини до 2024. године.

уторак, септембар 29, 2020 / 11:20

Фолксваген ће с три компаније које је основала с кинеским ФАВ Групом, САИЦ Мотором и ЈАЦ до 2025. у Кини изградити 15 електричних и и хибридних модела који имају електромотор и стандардни мотор с унутрашњим сагоријевањем.

У октобру ће њемачки гигант у двије кинеске фабрике почети производњу електричних возила базираних на платформи МQБ платформи. Батерије ће набављати од кинеских фирми ЦАТЛ, Гуоxуан и А123.

САИЦ, највећи произвођач аутомобила у Кини, одвојено је објавио да до 2025. планира да на тржиште избаци готово 100 модела аутомобила с погоном на нове изворе енергије.

Подразумијевана су електрична возила која се напајају из батерија, возила с електромотором и класичним мотором и возила с водониковим ћелијама.

Хибридни модели ће имати петину удјела у нових готово 100 модела, а десетина ће отпадати на возила с водониковим ћелијама, навео је челник кинеске компаније Ванг Шајаки.

Готово 60 модела биће САИЦ брендови, казао је Ванг.



Оставите одговор