Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ

Женски одбојкашки клуб "Либеро" из Бијељине пласирао се у Прву лигу Републике Српске, чиме је Бијељина добила још једног прволигаша, а градоначелник Мићо Мићић обећао је управи Клуба помоћ Градске управе у износу од 5.000 КМ, како би могли да испуне све обавезе у вишем рангу такмичења.

понедељак, септембар 28, 2020 / 16:06

– Ово је велики успјех за наше младе одбојкашице, али и за град који осим женске одбојкашке екипе "Радника", добија новог премијерлигаша. Бијељина је град који, на нивоу Републике Српске, финансира највећи број спортских клубова из буџета и потрудићемо се да максимално помогнемо "Либеру", али и да подстакнемо привреднике из Семберије да подрже ову лијепу спортску причу – нагласио је Мићић.

Тренер Женског одбојкашког клуба "Либеро" Бојан Квргић подсјетио је да се његова екипа до сада такмичила у другој лиги, али да се недавном побједом над бањалучким "Борцем", резултатом 3:0, пласирала у највиши ранг.

– Прву утакмицу у оквиру Прве лиге Републике Српске играћемо 3. октобра против екипе "Хидроелектрана на Дрини" из Вишеграда, а очекују нас и путовања у Требиње, Билећу, Љубиње… Да бисмо испоштовали све процедуре, платили котизације, службена лица, обавезе према Одбојкашком савезу Српске, за наредни период ће нам бити потребно око 15.000 КМ и веома смо захвални Градској управи и градоначелнику што су нам обезбиједили трећину средстава – поручио је Квргић.

Одбојкашки клуб "Либеро" основан је 2015. године и окупља више од 160 дјеце из Бијeљине, Јање и Угљевика.



Оставите одговор