Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић упутио писмо предсједнику Републике Азербејџан Илхаму Алијеву, а ето, сасвим случајно није писао и у Јерменију.

понедељак, септембар 28, 2020 / 15:41

Као што се и каже у опширној анализи Фронтал.РС, људи као Шефик Џаферовић прижељкују да Турска дође и у Ефбих, па да се збуде оно што и у Нагорно-Карабаху. Напад се окарактерише као одговор на туђи напад. Данас нико у свијету не спори да су Азербејџан и Турска отпочели сукоб, али то за Џафија као да не постоји:

"Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић у писму је осудио јерменски артиљеријски напад који је довео до ескалације сукоба у области Нагорно Карабах.

Нагласио је да Босна и Херцеговина поштује суверенитет и територијални интегритет Републике Азербејџан, с којом има изузетно добре пријатељске односе.

Предсједавајући Џаферовић је изразио наду да ће се оружани сукоби, који представљају пријетњу миру у цијелом региону, што прије зауставити, те да ће се преговорима доћи до мирног рјешења у складу са релевантним резолуцијама Савјета безбједности."

Служба члана Предсједништва твз. БиХ, Милорада Додика, још увијек није издала никакво саопштење већ мјесецима, док је Комшић данас пријавио да се срео са амбасадорком Шведске.



Оставите одговор