За правду и ред: Вукановић као посланик СДС о Бук Бијелој + латиничење

Власти СНСД-а већ тринаест година обмањују грађане са истим обећањем о изградњи хидроелектране Бук Бијела, а да ништа конкретно нису учинили да то реализују, казао је Небојша Вукановић, посланик СДС, приликом обраћања у парламенту Српске.

среда, септембар 23, 2020 / 07:52

Нама опет за око запада да је Вукановић носилац листе За правду и ред у Требињу, али да је у саопштењу СДС посланик ове странке, као и то да СДС латиничи, јер као и Влада РС углавном, не може написати "Чајна ер нешнал компани". То је ваљда сељачки.

Све остало, укључујући и увод, као у саопштењу СДС:

Вукановић је од  премијера Владе РС Радована Вишковића затражио одговор на питање због чега су уговори о изградњи Бук Бијеле строго чувана тајна. 

"Како се дошло до тога да након што сте рекли да ћете са Србијом правити уговор о изградњи, министар енергетике и рударства Петар Ђокић уговор потпише са компанијом из Кине која се бави ваздухопловним превозом, што се види и из њеног назива ’China air national company’", казао је Вукановић.

Он је подсјетио и да је 2007. године тадашњи премијер Милорад Додик на сва звона најављивао градњу хидроелектране Бук Бијела. "Додик је тада обећао да ће 110 милиона еура од продаје нафтне индустрије уложити у изградњу хидроелектране", казао је Вукановић.



Оставите одговор