Кад ваља пчели, што не би и мухи?

Европске пчеле су све угроженије као животињска врста, свугдје у свијету. Научници већ годинама упозоравају да би њихов нестанак изазвао катастрофу у глобалном екосистему.

среда, август 12, 2020 / 05:34

Посебна опасност пријети воћарима и повртарима. Ратарима генерално. Посао пчела при опрашивању, како би се заметнуо плод, кључан је за само постојање оваквог сектора привреде. Пољопривреде и прехрамбене индустрије уопште.

Но, бар у овом случају, биљке по имену смрдљевак, пчеле су на истој цвасти као и мухе. То се може схватити у пренесеном значењу, а и не мора.

Фронтал.РС просто својим фотографијама дана настоји ове године промовисати очување природе, која се на почетку фаме око вируса корона почела "обнављати", а данас су је опет свјетски и домаћи медији сасвим заборавили.



1 КОМЕНТАР

  1. Лијепо, како год се гледа – и овако и онако. Љепота је увијек у оку посматрача. Неки иду на цвијеће, неки на фекалије.

    Некад и цвијет има необичан мирис па привуче мухе. Које га опраше. Нешто корисно и од муха.

    Што значи да не треба баш пуно труда и памети да се и ови што стално лете на фекалије ставе у корисну функцију. Пчелама то иначе не смета. Оне дефинитивно неће на фекалије.

Оставите одговор