Трамп: Ако побједи Бајден, Американци ће морати научити кинески

Американци ће морати учити кинески језик ако Џо Бајден буде изабран за предсједника Сједињених Америчких Држава, поручио је њихов предсједник Доналд Трамп.

среда, август 12, 2020 / 14:33

У радијском интервјуу за конзервативно оријентисаног новинара Хјуа Хјуита, Трамп је о себи говорио у трећем лицу једнине, наводи ЦНН. Иначе медијска кућа која полако губи и утицај и тржиште, обзиром колико нескривено и некритички, већ годинама напада искључиво Доналда Трампа.

"САД ће бити у власништву Кине ако Доналд Трамп изгуби. Ако не побиједим на изборима, Кина ће посједовати САД. Мораћете да научите кинески језик. Желите знати истину", казао је.

Односи САД-а с Кином у средишту су предизборне кампање републиканца Трампа и демократе Бајдена. Трамп криви најмногољуднију земљу свијета за ширење коронавируса и прикривање података о вирусу још од тренутка када се појавио у људској популаци.

Његова администрација је повукла неколико потеза којима је изазвала напетости у односима с овом државом.

Међутим, Трамп према мишљењу својих противника "одбија да осуди неке врло спорне поступке Кине". Терете га да је "одлучио да не осуди однос кинеских власти према ујгурским муслиманима и престао је осуђвати сузбијање политичких слобода у Хонг Конгу".



Оставите одговор