И Социјалисти младића за честитку имају

Предсједник Актива младих Социјалистичке партије /СП/ Давор Стрика честитао је данас свим младим људима Републике Српске и БиХ и свим младим социјалистима – члановима Актива младих СП – "12. август – Међународни дан младих", поручивши да сваки дан треба да буде дан младих, јер су млади садашњост и будућност Републике Српске и БиХ.

среда, август 12, 2020 / 14:20

"Млади социјалисти желе да Република Српска буде република младих, у којој ће млади моћи да афирмишу своје идеје, пројекте и афинитете. Желимо да Српска буде по мјери младих, то је наша идеја и трајна оријентација за коју ћемо се наставити борити сваким даном", рекао је Стрика.

Он је додао да се данас млади суочавају са великим бројем изазова и проблема, али да нема простора ни времена за дефетизам, песимизам и инертност.

"Одувијек сам говорио да проблеме младих могу да ријеше само млади. На младима је да се организују, преузму иницијативу и раде на себи, јер ће на тај начин радити и на развоју друштва и средине којој припадају, али и читаве Републике Српске. Млади социјалисти су преузели одговорност, делегирамо друштвено важна питања и нудимо рјешења. Унутар својих редова већ сада имамо велики број одговорних, образованих и афирмисаних омладинаца. Желимо да учествујемо у друштвено-политичком животу, дајемо свој пуни допринос политикамa од интереса за Српску и тако ће остати и у будућем периоду", нагласио је Стрика.

Он је истакао да млади нису и не смију да се третирају као социјална категорија којој се треба помагати, већ да су они перспектива ове државе, њено богатство и потенцијал који ништа не може замијенити нити надокнадити.

"Млади желе да раде и стварају. Млади воле своју државу и желе да је константно развијају. Имамо своју визију успјешне Српске и зато позивам све младе људе да дају свој активан допринос унапређењу односа унутар Републике Српске и БиХ и њеном економском, политичком и друштвеном развоју. Српска је јака онолико колико су млади успјешни и афирмисани", рекао је Стрика.

Он је још додао да је поносан на резултате и организованост Актива младих СП који постоји и дјелује као подмладак ове партије пуних 26 година, унутар које је младост СП заједно са искуснијим колегама радила на оснаживању Републике Српске и њених институција.

"У своје и у име Актива младих СП овим путем свим младим људима Републике Српске и БиХ, свим младим социјалистима, али и свим младима свијета, желим да честитам "12. август – Међународни дан младих", уз жељу да овај дан сваке године дочекујемо у просперитетнијем друштву", поручио је Стрика.

Међународни дан младих обиљежава се од 12. августа 1999. године, када је Генерална скупштина Уједињених нација прихватила препоруку Свјетске конференције министара за младе, да се овај дан прогласи Међународним даном младих.



Оставите одговор