Шовиниста и лажов Дамир Никшић, повлачи иницијативу којом је отцијепљен Кантон Сарајево

Дамир Никшић, шаљиви друштвеномрежни кликбејтер (а може и клик-бетер), набацио је лични предизборни спин о измишљеном "геноциду у Сребреници", па је већ дан касније наружен од врховних спахија из земаља НАТО запео и рукама и ногама да се иницијатива повуче.

четвртак, јул 30, 2020 / 16:05

Да је Дамир Никшић исти као и сви други политичари у Ефбиху, презивали се или не као он, или себе продавали под "љевичаре", показало се колико јуче. У питању је идеологија тешког, аутистичног шовинизма. Ратнохушкачка реторика у вријеме изборне кампање.

Кад је мандат у питању, све што је до сада причао постаје терет. Класични естрадни калкулант.

Ништа то не маскира његов "рајински наратив" на матрицу предратне Топ листе надреалиста, који покушава Србима наметнути југоносталгичне емоције и добровољно их убиједити да живе у вишенационалној заједници, у којој ће бити прегласавана мањина. Већина Надреалиста, не да не живи у Сарајеву данас, већ имају сасвим супротно мишљење и о СФРЈ. Камо ли о Поточарском игроказу.

Данас нам нуде исто оно што су Муслимани, везујући зелени полумјесец на бијелој подлози са шаховницом, одбили када је Слободан Милошевић нудио да БиХ, заједно са Македонијом, Црном Гором и Србијом, остане у Југославији. И то ријечима:

Ако се Хрватска и Словенија отцијепе, Босна неће остати у Великој Србији!

Данас Никшић доказује да је заправо Република Српска независна држава у односу на Ефбих, те подиже националистичке страсти и препоручује се гласачима који мрзе Србе и не желе дијалог са њима. Знају за јадац и остали, па су за његову иницијативу јуче гласали сви присутни заступници на сједници. Њих 34.

Од Никшићеве самопромовисане "мултиетнићке шупље", очекивало би се да иницира дијалог са злим Власима. Не да не желе да чују аргументе са друге стране, уђу у искрену размјену мишљења и доношење могућег заједничког закључка о догађајима јула 1995. године у Сребреници, већ би забрањивали слободу говора, барем тамо гдје могу.

Муслимански "ћаршијски полит’ћари" на сваки начин спречавају минимум заједничког наратива у државној заједници Српске и Ефбиха. Непрестано покушавају немогуће: институционално онемогућити свако раскринкавање већ комичног мита о непостојећем геноциду.

Друга психолошка особина ћаршијских полит’ћара: Пишка фирнајз на Хатишериф НАТО-спахије

Данас већ, Никшић потврђује и другу психолошку карактеристику ефбиховских политичара: Слијепи послух земљама које су растуриле Социјалистичку Федеративну Републику Југославију.

На првом мјесту – Њемачкој. И то само јер се заиграо у предизборном спиновању за свој грош, па су га они који спонзоришу такве будалаштине, упозорили да ни они у Бундестагу нису донијели такву једну резолуцију. То би се катастрофално одразило на њихово пословање у Сарајстану.

"Како се наводи у дипломатским порукама у којима питају руководство Скупштине Кантона Сарајево како да се понашају европски бизниси, банке, итд.

Да ли да се пакују и напусте Сарајево или…? Ево ужурбано радим на повлачењу декларације јер ће се у супротном из Сарајева повући већи дио европских и других страних кредитора, а могао бих, скупа с колегама, доспјети и на ‘црну листу’ ако хитно не реагујемо", поручио је Никшић на Фејсбуку.

Но, идемо редом.

Иницијатива с роком трајања од један дан

Треба сада дати прво текст једногласно је усвојене, бесмислене и непроводиве, шоубиз-предизборне иницијативе, миниентитетског разума. Јутјубер сада брзоплето повлачи исту, јер је одржива таман као и прича о "геноциду за понијети".

Иницијатива овако учи:

  • Осуђује се свако негирање геноцида сматрајући све који имају директну или индиректну финансијску/политичку подршку од стране држава које нису усвојиле Резолуцију о Сребреници – непожељним у Кантону Сарајево.
  • Прекида се свака сарадња с пословним субјектима, банкама, политичким и другим организацијама, друштвима, медијима и појединцима који имају директну или индиректну финансијску или политичку подршку од стране држава које нису усвојиле Резолуцију о Сребреници.
  • Захтјева од Парламентарне скупштине БиХ да по хитном поступку усвоји Закон о забрани негирања геноцида који би јасно дефинисао санкције и прекид дипломатских и пословних односа са државама које нису усвојиле Реолуцију о геноциду у Сребреници – све док то оне не учине.
  • Захтјева да Вијеће министара БиХ потврди и објави званичну листу свих држава које још увијек нису усвојиле Резолуцију о геноциду у Сребреници, а чији пословни субјекти, банке, институције, политичке и друге организације, друштва, појединци и медији дјелују у БиХ.
  • Захтјева да се законом о забрани негирања, минимизирања, оправдавања или одобравања холокауста, злочина геноцид аи злочина против човјечности дефинише и забрана дјеловања пословних субјеката, банака, институциј, политичких и других организација и медија који су на било који начин финансирани и помагани од стране држава које нису усвојиле Резолуцију о геноциду у Сребреници и које су негатори геноцида.
  • Позива Предсједништво БиХ, све скупштине кантона у ФБиХ, као и ентитетске скупштине да се придруже овој иницијативи.

Кантон Сарајево се, дакле, отцијепио од Републике Српске?

Потпуно је јасно да у тзв. ПС БиХ, никада неће бити усвојена резолуција о тобожњем геноциду, прије свега зато што се није ни десио. А, онда ту има једна ситница која се спомиње у Мировном споразуму из Дејтона, ентитет Охајо, савез ентитета САД, а зове се – Република Српска.

Но, Никшићу то није битно. Његов циљ је већ испуњен. По медијима Тамног вилајета се шири говор мржње са њим као иницијатором, што је доста за овај круг набацивања националистичке ауре у политичком маркетингу. А легне и који клик.

Као и толико пута до сада, а посебно у овим естрадним распиривањима вјерске и националне мржње у личне политичке сврхе, њега и његову банду од тридесет и четири разбојника над уставом, уопште не занима што би на тај начин и привредни субјекти из Српске били непожељни у Сарајевском ефбиховском филџану, званом кантон.

Алијиним стазама резолуције: Нека иницијативе, макар да је као филџан

То никада неће учинити Република Српска, коју је овим потезом Никшић, уз свој заступнички башибозлук, отцијепио од "остатка, суверене, недјељиве, непостојеће и протекторатне БиХ", коју толико бране. А да не знају ни од кога. Још мање зашто.

Учинио је то жаром и намјерама Алије Изетбеговића, који је због таквог гледања на односе са Србима "нека иницијативе, макар да је као филџан", увео нашу исламизирану браћу у грађански рат. Изетбеговић Најстарији, који као и Никшић о миру "мисли једно до подне, а друго од подне", највећи је кривац за крвопролиће, па и догађаје у Сребреници 1995. године. Са обе стране граничне линије!

Како за клања из "заштићене зоне УН" по Братуначкој и Сребреничкој општини са епицентром у Кравици, тако и за одмазду над ратним заробљеницима која се десила касније, након највећег етничког чишћења у посљератној Европи, убијањем и протјеривањем цивилног становништва из Западне Славоније и Книнске Крајине.

Томе је Дудаковићев "5. Корпус" дао немјерљив звјерски допринос, као и при убијању сународника који су били против Изетбеговићеве исламистичке политике, а подршку су дали Фикрету Абдићу. Алија је хтио шеријатску државу, па макар била као филџан, док Никшић просто хоће нови мандат.

Зауставити говор мржње у Ефбиху!

Недавно смо имали тешко лудило, гдје је фудбалер из Ефбиха остао без посла у Српској, али због "величања Ратка Младића". Ни крив ни дужан, јер је он колеги, Србину, пријетио "другим полувременом". И требао је бити кажњен због тога!

Друго полувријеме је крајњи политички аргумент изабраним и именованим представницима Републике Српске у, да простите, заједничким органима, сваки пут када се са њима не могу сложити. Што је еуфемистичка метонимија за понављање троипогодишњег братоубилачког крвопролића (1992-1995) у којем су катастрофално страдали, као и Срби.

У сукобу, за који тешко да их је могла припремити Исламска декларација.

Откако је Српска војска ослободила Сарајево од туђинске, аустроугарске власти, а и прије тога, домаћи муслимани су оружано устајали на Србе само уколико су спонзорисани од некадашњих окупатора. Изравно њиховом војском. Просто јер су Срби бољи војници. А и јачи су.

Пајац жонглира мртвачким главама

Јачи су, јер знају и од чега се бране. Као што су 27.07.1941. године голоруки устали против Независне Државе Хрватске, Италије и Њемачке; да би спријечили истребљење у Покољу. Ефбиховски медији геноцид над Србима у Другом свјетском рату упорно одбијају назвати тако, јер, пазите сада, "то тако није пресудио ни један међународни суд". (Фуј!)

Муслимани су једина клеронационална заједница у бившој Социјалистичкој Републици БиХ, која отворено заговара крвопролиће као политичко рјешење и развијају такав став код најмлађих. Томе се, као и оваквим једнодневним иницијативама, мора хитно стати у крај. То је најозбиљнија пријетња миру у будућности.

Ефбиховски политичари из Сарајстана, као да не примјећују да су и Хрвати одавно развезали заставу, јер су им умјесто струкиране херцегбосанске шаховнице на њу ставили лик Жељка Комшића.

Упорно и заборављајући на дух Вашингтонског споразума који су САД наметнули да се уједине против Срба, показју шта би се нама десило да нисмо изборили републику унудар данашње лабаве конфедерације, која се зове Дејтонска БиХ.

Исто тако залагавају себе да ће Срби икада прихватити било шта од њихових иницијатива којима плански угрожавају друге. А ево, подноси је и експресно повлачи друштвеномрежни пајац, који се умјешао у политичаре.

(Резолуцијуу о измишљеном "геноциду" у Сребреници, нису усвојили Турска и већина чланица ЕУ (међу њима и Њемачка), што је и условило брзопотезно "повлачење по ушима".)



7 КОМЕНТАРА

  1. Чудно је да нема коментара, ако ништа оних који би напали мог „зеленог“ Дамира?

    Хтио сам написати колумну, али сам био сигуран да ће Шикуљак, или Дане овај пенал из Сарајева искористити, да нису, пала би колумна од Ниџа, све уз честитке за Бајрам Дамиру Никшићу и осталим Комшићима из Сарајева.

    Срећа па видјех објаву Дамира Никшића на фејсбуку и одмах реаговах коментаром.

    Написах му да ово није прича хуманих зелених, да до сада нисам видио гори документ из Сарајева, документ на основу којег се доводи до дефинитивне подјеле два народа, те му још написах да он није за политике.

    На то човјек мени у инбокс одговори да нисам разумио, да се то не односи на Вучића, него на Ердогана, замислите будале, он мисли да Коштуница из Републике Српске мисли Вучићевом главом?

    После десет минута скину објаву са профила и тиме наша комуникација заврши.

    Сад, јебеш нашу комуникацију, ако неко прочита овај коментар, онда нека прочита и мој данашњи коментар на посту о СНП, па ће му после овог коментара бити јасно зашто сам тамо онако жестоко коментарисао.

    Наиме, тамо сам поменуо историјску шансу коју су наши политички циркузанти пропустали неприхватајући иницијативу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ из септембра прошле године, иницијативу о сазивању СВЕСРПСКОГ САБОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, све прије преговора у Сарајеву о СМ, односно, три мјесеца прије него се морало одговорити на АНП.

    Ето вам господо зашто СРПСКИ КАПЕТАН, све као доказани хуманиста и вођа зелене партије увијек прво инсистира на национално одговорној причи, на очувању српског индентитета и обавезној употреби ћирилице, па тек онда на мом авангардном програму ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, те зашто стално позивам на САБОРНОСТ и доношење обавезујуће ДЕКЛАРАЦИЈЕ, документа донесеног од најписменијих, најчеститијих и најмудријих српских глава, ДЕКЛАРАЦИЈЕ по којој би се у овом времену и у наредним деценијама морао понашати сваки изабрани представник и функционер српског народа.

    Ваљда вам је сад јасно зашто после ДАМИРОВЕ ЗЕЛЕНЕ ДЕКЛАРАЦИЈЕ(усвојене од свих „грађанских партија из Сарајева“ не правим заједничку зелену партију са Федерацијом, те зашто данас у Српској само још једна партија користи у називу њено име, наравно, ради се о Еколошкој партији Републике Српске-ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ.

    Наиме, ја желим да вјерујем да Дамир није мислио ништа лоше, он је само једна политичка будала и симпатични шарлатан, ублеха која је покушала бити неко ко се бави политиком у НАЈЈЕБЕНИЈОЈ ДРЖАВИ НА СВИЈЕТУ, ипак, хвала му до неба, јер да није у кантоналној скупштини прошла „његова“ грађанска ДЕКЛАРАЦИЈА, наши политички кокошари и сорошевски невладићи би нам јебали мајку за сва времена (УДРИ ДАНИЈЕЛЕ ПО НЕВЛАДИЋИМА, ТАСТАТУРА ТИ СЕ ПОЗЛАТИЛА).

    Овако, сад је ваљда јасно да у дејтонској БиХ можемо да се волимо, љубимо и грлимо, да се дружимо, послујемо, бавимо спортом, пријатељујемо,политичимо, да се заједно боримо за правду, за природне ресурсе, за здраву животну средину, за социјалну правду, за…………….. али само једни поред других,односно, у двије Републике, никако другачије.

    Зато данас поносно ускличем, живјела међународна заједница на челу са УН и пет чланица Савјета безбједности- гарантима дејтонске БиХ, живио дејтонски споразум, живјела дејтонска БиХ, живјела ускоро демократска и богата Република Српска, све у склопу дејтонске БиХ, или можда као самостална држава (ЗАВИСИ ОД ОСТАЛИХ ДАМИРА ИЗ САРАЈЕВА и ДОСТОЈНИХ српских политичара попут ЗЕЛЕНОГ КОШТУНИЦЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ), тачка.

  2. БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН, поштовани пријатељи и комшије.

    Симо,

    појасни, разумио бих да ме нападне зеис, да ме чак и мој Јсмин на неки начин опомене да сам претјерао, али ти мораш да објасниш шта ти у овом тексту смета.

    Отприлике знам, али гукни голубе да те видим, ја и даље иза сваке запете у коментару стојим, тачка.

  3. Зато што си донедавно тврдио да нико ко се залаже за зелену идеју не може бити будала, а ти Никшића јавно називаш будалом. Тачно си ме довео у сумњу да помислим да и међу зеленим може бити будала, а поуздано знам да се Никшић само прави да је будала.
    Па ти види ђе си ти у свему овоме што написах.

Оставите одговор