Вишковић: Зар стварно мислите да ме Додик пита да ли може да се возика хеликоптером?

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић признао је данас да не може учинити много када је у питању злоупотреба државних ресурса у политичке сврхе.

среда, јул 15, 2020 / 14:19

Његов страначки шеф који је хеликоптером Владе за викенд одлетио у Теслић на скуп СНСД, није тражио дозволу од било кога, а према оцјени Вишковића није ни требао.

Подсјећамо, Милорад Додик, у својству поредсједника странке, Жељка Цвијановић као потпредсједник и Зоран Тегелтија, члан Извршног комитета СНСД-а су у прошлу недјељу хеликоптером Владе одлетјели на скуп СНСД-а у Теслићу.

Мимо скупа нису радили ништа везано за државне функције на које су изабрани са чиме су недвосмислено злоупотријебили ресурсе Републике Српске.

И поред тога што су на скуп отишли хеликоптером Владе као чланови руководства највеће партије, Вишковић им то није пуно замјерио. Чак је немушто покушао да стане у њихову одбрану тако што је изигнорисао чињеницу да се горе споменути тројац у Теслићу појавио искључиво због партијских обавеза.

"Људи које помињете, од предсједника Републике и даље, они имају право и не траже ни од мене ни од вас одобрење за употребу хеликоптера. Они једноставно по својој процјени то користе, тако да вам то питање не могу детаљније елаборисати”, казао је Вишковић.

Злоупотреба државних ресурса у политичке сврхе свакодневна је појава у Српској с тим што су се раније представници власти колико толико трудили да то прикрију. Тако су на примјер поред страначких скупова трудили да одрже и поједине састанке са представницима власти у локалним заједницама и тако, колико толико оправдају трошкове.

Понашање виђено током викенда јасно показује да ће превозна средства Владе чије одржавање плаћају грађани бити помоћно средство у остваривању политичких циљева кроз изборну кампању која се приближава.



2 КОМЕНТАРА

  1. Хеликоптерски сервис служи прије свега за превоз. Превозни сервис какав посједује свака иоле озбиљнија компанија, па чак и појединци. Цијели чланак посвећен томе ко се куда возао.

    Можемо ли причати о озбиљним стварима? Аргументима? Је ли пуно да тражим озбиљно новинарско истраживање на озбиљну тему!?

Оставите одговор