Вукановић: Подржаћу Станковића, кандидата СДС, иако моји приједлози нису уважени

Народни посланик Небојша Вукановић у свом видео блогу објавио је да ће Илија Станковић бити заједнички кандидат требињске опозиције за градоначелника на предстојећим локалним Изборима, који је договорен од стране СДС, ПДП и новоснованог Херцеговачког народног покрета Родољуба Драшковића.

среда, јул 15, 2020 / 12:19

Станковић је добар и поштен човјек, рекао је Вукановић у свом видео блогу, додавши да неће ићи у самоубилачки потез да и његов покрет изађе са својим кандидатом. Вукановић сматра да кандидат не треба бити из јавног сектора (Станковић је запослен у ХЕТ), јер се то на примјеру Саше Борјана, кандидата на ванредним изборима, показало погуно. Борјан је због притисака на крају напустио требињски Дом здравља и посао нашао у Дубровнику.

Вукановићев приједлог је био Видосав Парежанин, некадашњи директор Мобтела, те човјек са вишегодишњим искуством у пословању грађевинских предузећа Богољуба Карића у Русији. Парежанин се након одласка у пензију вратио у родни крај, а сада ће се наћи на Вукановићевој листи за одборнике у требињској скупштини.

– Вођство СДС и ПДП су ми рекли, или ти Вукане, или СДС одређује кандидата, ког нису имали већ 12 година у Требињу. Ја мислим да би оштрица опозиционе критике отупила ако бих ја постао градоначелник, и да је боље да кандидат буде Парежанин. Сматрам да сам као водећи опозиционар заслужио да будем "капитен" опозиције, јер се до сад показало да су моје процјене биле добре, највише оне у вези са Славком Вучуревићем – поручио је између осталог Вукановић.

Додао је и да ће сигурно "највише повући" у кампањи, јер остатку опозиције треба превише времена да напишу обичн саопштење. Очекује добар резултат листе коју ће предводити на локалним изборима. Његов покрет ће се појавити и у Гацку, те Шипову, гдје ће листу носити Крсто Јандрић.

Станковић је и раније био кандидат СДС-а за тада начелника Општине Требиње и то 2004. године, када га је побиједио кандидат СНСД-а Доброслав Ћук. Последњи пут СДС је у Требињу кандидовао Слободана Шарабу 2008. а Шараба више није члан те странке.



Оставите одговор