Смијењена директорка бијељинске болнице, из нафталина извучен Златко Максимовић

Након што је члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио казне за одговорне у бијељинској болници, Влада је реаговала. Пренос надлежности, шта ли је?

понедељак, јул 13, 2020 / 15:28

– Мислим да ће толеранција за било какву грешку од петка бити проглашена на нулу и да се неће моћи објашњавати да је неко отишао да игра фудбал и онда пола болнице нема љекара. Те ствари се више неће моћи дешавати – рекао је Додик, који је био далеко широкогрудији кад је у јеку корона хистерије Сташа Кошарац ухваћен у кафанској забави. И прошао са казном која није казна.

Након што се више здравствених радника у Бијељини заразило на дружењу у слободно вријеме, Влада Републике Српске разријешила је Милицу Ловрић функције вршиоца дужности директора Болнице "Свети Врачеви" у Бијељини.

Мало формалног саопштења

-Разлог за ову кадровску промјену су пропусти у организацији и спровођењу мјера с циљем спречавања ширења новог вируса корона у Болница ‘Свети Врачеви'", наводи се у одговору из ресорног министарству.

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске подсјећају да су именовали Комисију за надзор и спровођење организационих, техничких, дијагностичких, терапеутских, хигијенских и других мјера за спречавање и сузбијање интрахоспиталних инфекција, у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом појаве и ширења САРС-КоВ-2 у Болници "Свети Врачеви" Бијељина, која је утврдила наведене пропусте.

Нови директор Максимовић

Као замјену на позицију управника именован је Златко Максимовић. Он је као кадар СДС био дуго година директор Дома здравља у Бијељини. Након што је дошао у сукоб са Мићом Мићићем, Максимовић је иступио из СДС и био кандидат коалиције коју је предводио СНСД за мјесто градоначелника Бијељине 2016.

Након пораза, те лошег изборног резултата и двије године касније на општим изборима, Максимовић је изашао из фокуса јавности. Тек након Мићићевог искључења из СДС Максимовић се у медијима појављује као кандидат СДС за градоначелника, иако су у СДС то негирали. Максимовић се очито нудио СДС и наметао кроз медије, али је умјесто тога добио намјештење од стране СНСД.



Оставите одговор