Ситију поништена суспензија, играће Лигу шампиона!

Манчестер Сити, клуб из Премијер лиге, остаје у евро такмичењима наредне двије године, односно играће наредне сезоне у Лиги шампиона, одлучено је данас на Арбитражном суду у Лозани.

понедељак, јул 13, 2020 / 14:31

Штавише, Ситију је смањена новчана казна и мораће да плате свега 10 милиона евра, уместо првопрописаних 30.

Спортски суд у Лозани је казао да је одлука УЕФА била "неоснована и застарјела", па су због тога одлучили да пониште казну Манчестер ситију, с тим да многи сматрају да је ово још једна потврда да богати клубови и не могу оштро да буду кажњени због кршења финансијског фер-плеја.

УЕФА је претходно утврдила да је Сити прекршио правила о лиценцирању и финансијском фер-плеју између 2012. и 2016. године, па су уз суспензију из такмичења на две сезоне кажњени и новчано – 30 милиона евра. Због свега тога дјеловало је да се полако "руши" цијели пројекат Манчестер ситија и да би многи могли да напусте брод који тоне, али сада се све мијења…

Манчестер сити ће као другопласирани тим Премијер лиге учествовати у групној фази Лиге шампиона.

Они су већ били преступници, пошто су у сезони 2013/14 такође били прекршили правила о трансферима. Били су кажњени са 60 милиона евра, а у Лиги шампиона годину дана касније нису могли да региструју више од 21 фудбалера.

Очигледно, то је највећа казна коју ће платити, пошто је утврђено да баш ништа нису згријешили, па им је поново прогледано кроз прсте.
Сити је у фебруару проглашен кривим за лажно приказивање спонзорских уговора који нису били у складу са одредбама финансијског фер-плеја.



Оставите одговор